Eerwraak verhaal: Martina Kreutzer (2011)

Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Martina Kreutzer
geboren: 1987
gestoken: 24 januari 2011
Woonplaats: Krefeld
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: 2 (18 maanden, 3 jaar)
Dader: haar partner Sinan Emre (21 jaar, geboren in Duitsland)
Rond 2006 leren Martina en Sinan (die in Krefeld zijn geboren en Turkse ouders hebben) elkaar op school kennen. Ze hebben twee kinderen samen. Er is veel ruzie, waarschijnlijk ook fysiek misbruik. Daarom besluit Martina begin 2011 om haar partner buiten de deur te zetten.

Op 21 januari gaat ze naar haar moeder voor koffie. Daarna komt ze terug om te zien of Sinan zich aan de afspraak heeft gehouden en is verhuisd. Maar hij is er nog steeds. De twee beginnen te twisten. Als Martinas moeder's partner belt om te kijken of alles in orde is, vraagt ze hem onmiddellijk te komen. Dan is de verbinding verbroken.

Sinan stak Martina 20 keer met een slagersmes. Ze sleept zichzelf het trappenhuis in en valt. Daar is ze gevonden door de vriend van haar moeder. Kort daarna sterft ze in het ziekenhuis. De dader wordt gepakt voor het huis van zijn ouders.

Na de eerste ontkenningen bekent hij de misdaad en geeft aan dat hij drugsproblemen heeft. Hij heeft onder andere een strafblad voor een overval. Het feit dat hij geen moeite doet om een reguliere baan te vinden zou ook de reden voor de ruzie zijn geweest.

De kinderen van Martina en Sinan worden naar hun grootouders gebracht.

In juli 2011 is Sinan veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. De reden die wordt gegeven is zijn zeer lage intelligentie.

Slachtoffer van eergerelateerd geweld

Eerwraak komt veel voor bij Afghaanse, Syrische, Turkse, Iraakse en Hindoestaanse meisjes. Ze worden door hun familie verstoten, mishandeld of vermoord omdat ze de goede eer hebben aangetast. De reden is vaak dat meisjes een relatie hebben die niet goed wordt gekeurd door de ouders of willen gaan scheiden. Lees hier de afschuwelijke eerwraak verhalen van 2018 of de eerwraak verhalen van 2017.

Het slachtoffer werd overgoten met zuur

Eerwraak komt veel voor bij Afghaanse, Syrische, Turkse, Iraakse en Hindoestaanse meisjes. Ze worden door hun familie verstoten, mishandeld of vermoord omdat ze de goede eer hebben aangetast. De reden is vaak dat meisjes een relatie hebben die niet goed wordt gekeurd door de ouders of willen gaan scheiden. Lees hier de afschuwelijke eerwraak verhalen van 2018 of de eerwraak verhalen van 2017.

Het Openbaar Ministerie kan niets zeggen over de zaak omdat de verdachte in beperking zit. Ze bevestigt wel dat de man in de flat woonde. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Getuigenis 31 in moordzaak zwangere vrouw in Haarlem gewurgd en verbrand

Ambtenaar
Het Openbaar Ministerie kan niets zeggen over de zaak omdat de verdachte in beperking zit. Ze bevestigt wel dat de man in de flat woonde. Hij blijft voorlopig vastzitten.

Nee, ja, het vermoeden is er natuurlijk wel dat het mogelijk iets met gas te maken zou hebben maar dat weten we ook niet zeker, dus daar gaan de collega’s van de politie ook nog hun licht over laten schijnen.

Getuigenis 30 in moordzaak zwangere vrouw in Haarlem gewurgd en verbrand

Brandweer
Omstreeks 11 uur vanavond kregen wij bij de 112-centrale een melding binnen dat er mogelijk een explosie geweest zou zijn hier in de flat achter ons. Toen de brandweer aankwam bleek al snel dat het een behoorlijk felle brand was op de tweede verdieping. De brandweer is daar meteen begonnen met blussen. Ondertussen hebben we de woningen daaromheen allemaal ontruimd. Inmiddels is de brand uit en zijn de bewoners elders opgevangen in een buurtcentrum en zijn we op dit moment bezig om alle woningen goed te controleren op constructie etcetera.

Is er al iets te zeggen over een oorzaak: ”Nee, ja, het vermoeden is er natuurlijk wel dat het mogelijk iets met gas te maken zou hebben maar dat weten we ook niet zeker, dus daar gaan de collega’s van de politie ook nog hun licht over laten schijnen.

Heeft met nieuwe verfrissende culturen te maken. Wel raar dat 98% van dit soort gevallen in bepaalde culturen voortkomen… en dan heb ik het niet over de nuchtere hollandse cultuur.

Getuigenis 29 in moordzaak zwangere vrouw in Haarlem gewurgd en verbrand

Burger
@NHNieuws Heeft met nieuwe verfrissende culturen te maken. Wel raar dat 98% van dit soort gevallen in bepaalde culturen voortkomen... en dan heb ik het niet over de nuchtere hollandse cultuur.

Het is al erg genoeg zonder tweets over waar ze vandaan komen!! Gewoon maar roeptoeteren…en elkaar napraten!!

Getuigenis 28 in moordzaak zwangere vrouw in Haarlem gewurgd en verbrand

Burger
@NHNieuws Het is al erg genoeg zonder tweets over waar ze vandaan komen!! Gewoon maar roeptoeteren...en elkaar napraten!!

Vreselijk wat een ziekelijke geest moet deze man hebben. Niet te genezen . En op de tv zender ID zie je heel veel ziekelijke psychopaten.

Getuigenis 27 in moordzaak zwangere vrouw in Haarlem gewurgd en verbrand

Burger
@NHNieuws Vreselijk wat een ziekelijke geest moet deze man hebben. Niet te genezen . En op de tv zender ID zie je heel veel ziekelijke psychopaten.

@NHNieuws Altijd benoemen! Nederlander of in dit geval Afgaan. Wij moeten weten waar het gevaar vandaan komt. Inmiddels in deze tijd uit dit soort kringen… (mensen die cultureel en emotioneel snel naar messen grijpen)

Показания 25 по делу об убийстве беременная женщина задушена и сожжена в Харлеме

Burger
@NHNieuws Altijd benoemen! Nederlander of in dit geval Afgaan. Wij moeten weten waar het gevaar vandaan komt.Inmiddels in deze tijd uit dit soort kringen... (mensen die cultureel en emotioneel snel naar messen grijpen)

Dit maakt het verhaal iets duidelijker! “AFGHAANSE man stak zwangere echtgenote in brand in Haarlem. Dit moet gewoon worden bekend gemaakt in het artikel, dit werkt averechts.

Getuigenis 25 in moordzaak zwangere vrouw in Haarlem gewurgd en verbrand

Burger
@NHNieuws Dit maakt het verhaal iets duidelijker! “AFGHAANSE man stak zwangere echtgenote in brand in Haarlem. Dit moet gewoon worden bekend gemaakt in het artikel, dit werkt averechts.