Eerwraak verhaal: Tunay Gültekin

Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Tunay Gültekin
geboren: 1977
neergestoken: 15-16 mei 2016
Verblijfplaats: Berlijn-Mariendorf
Oorsprong: Slachtoffer: Turkije; dader: Congo
Kinderen: 1 zoon
dader: haar vriendje Yve M. (39 jaar)
Tunay studeerde filosofie in Turkije en woont werkloos in Berlijn-Mariendorf. Ze woont samen met haar vriendje uit Congo.

Op 10 juni 2016 wordt het zwaar ontbonden lichaam van Tunays in haar appartement in Berlijn-Mariendorf gevonden. Buren hadden geklaagd over de geur, vandaar dat is ingebroken bij de woning. De politie schat het tijdstip van overlijden op half mei.

Een 39-jarige verdachte wordt gearresteerd en naar een psychiatrische afdeling gestuurd. Hij is er waarschijnlijk al eerder geweest met de ziekteverzekeringskaart van de dode vrouw. Niemand heeft herkend dat de naam een vrouwelijke voornaam was. Pas als hij in de kliniek met drugs wordt betrapt, komt de fraude aan het licht.

Aangezien er niets bekend is over het motief, is het ook onduidelijk of het een eerwraakmoord is of mogelijk een daad van psychiatrische waan of drugs.

In februari 2017 begint de doodslagzaak bij de rechtbank van Berlijn. Het blijkt dat het lichaam "versierd" was met stenen, linten en veren. Hoofd, linkerarm en een vinger werden doorgesneden. Het lijk had 30 steekwonden in de borst, buik en het onderlichaam. Het mes werd echter niet gevonden. Het blijkt dat Yve een asielzoeker uit Congo is die vanuit een vluchtelingenhuis in de buurt van Tunay is ingetrokken. Ze had al een scheiding achter de rug. Hoe het proces eindigde is niet bekend. Waarschijnlijk wordt de dader opgenomen op een psychiatrische afdeling.

Eerwraak verhaal: Leyla A.

Eerwraak verhaal

Leyla A.
geboren: 1973
Moordpoging: 12 april 2016
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 dochters (3 en 16 jaar)
Dader: haar gescheiden echtgenoot Mustafa A. (50 jaar)
Leyla heeft een 16-jarige dochter uit een vorige relatie en een 3-jarige uit haar huwelijk met Mustafa. Ze runt een bakkerij.

Het echtpaar was ongeveer 8 jaar samen en scheidde op 11 april 2016. De volgende ochtend stond Mustafa in de bakkerij. Hij giet kokend water over zijn vrouw en steekt haar in het openbaar met 18 messteken neer.

Een klant komt tussenbeide. Leyla vlucht. Toevallig is er een ambulance in de buurt die haar naar het ziekenhuis brengt.

Mustafa steekt een sigaret op. Hij wordt vastgehouden tot de politie arriveert. Leyla wordt geopereerd en overleefd.

In september 2016 begint het proces wegens poging tot moord en gevaarlijke mishandeling voor de arrondissementsrechtbank van Hamburg. In november 2017 wordt hij veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Nadat de straf is uitgesproken, steekt hij zijn duim op en glimlacht hij naar het publiek.

Eerwraak verhaal: Zeynep Özdemir

Eerwraak verhaal

Zeynep Özdemir
geboren: 1974
doodgestoken: 13 maart 2016
Woonplaats: Bremerhaven
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 dochters (7 en 18 jaar)
Dader: haar ex-man Yüksel Sahbaz (43 jaar)
Zeynep is door haar familie in Anatolië getrouwd met Yüksel. Via familiecontacten komen de twee in 1997 naar Bremerhaven. Ze wonen in het district Geestemünde en hebben samen twee dochters. Zeynep werkt als tolk. Yüksel heeft nog een andere onwettige zoon.

Zeynep en Yüksel scheiden. Maar omdat hij geen appartement kan vinden, trekt hij weer in bij Zeynep.
Op 13 maart 2016 steekt Yüksel zijn vrouw 's morgens vroeg met een keukenmes. De oudere dochter schrikt wakker en vindt haar vader met een mes in zijn hand. De afgestudeerde van de middelbare school belt de noodarts. De dader vlucht. Waarschijnlijk is de jongere zus (althans indirect) ook getuige van het misdrijf.

Na 23 dagen overlijdt Zeynep op 5 april ondanks verschillende noodoperaties in een Hannover-kliniek. De volgende dag geeft Yüksel zich over aan de politie. Hij is bekend bij de politie vanwege andere misdrijven.

Eind september begint het proces voor de rechtbank van Bremen. Hoewel Yüksel al 20 jaar in Duitsland is, heeft hij zelf een vertaling voor de rechtbank laten maken. De twee dochters wonen bij familieleden, de 18-jarige verschijnt voor de rechtbank als getuige.

In januari 2017 wordt Yüksel veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Eerwraak verhaal: Raquel G.

Eerwraak verhaal

Raquel G.
geboren: 1970
doodgestoken: 7 maart 2016
Woonplaats: Delmenhorst
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: 2 (10 en 14 jaar)
Dader: haar ex-vriend (48 jaar)
Raquel heeft een tienerdochter en zoon. Ze woont samen met een man die misschien niet de vader van de kinderen is. Raquel gaat rond 2009 van hem scheiden en ontmoet later José (een 39-jarige Portugees).

Waarschijnlijk steekt haar ex-vriendje haar daarom op 7 maart 2016 in haar appartement met 30 steken voor de ogen van de kinderen. Raquel sterft in het ziekenhuis. De dader wordt gearresteerd op de plaats van het misdrijf. Er wordt een arrestatiebevel uitgevaardigd voor doodslag.

De nieuwe vriend José meldt zich bij de autoriteiten en zegt dat het echtpaar vorig jaar al een klacht tegen de dader heeft ingediend wegens bedreiging en intimidatie. Meer is niet bekend. Daarom is het onduidelijk of het een eremoord is of niet. We zijn blij met de aanwijzingen!

In september 2016 begint het proces voor de rechtbank van Oldenburg. In november wordt de dader veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Eerwraak verhaal: Ahmed

Eerwraak verhaal

Ahmed
geboren: 1973
neergestoken en neergeschoten: 26 februari 2016
Woonplaats: Karlsruhe
Herkomst: Turkije
Kinderen: ja, aantal onduidelijk
dader: zijn neef Zeki F. (49 jaar) en zijn schoonzoon (37 jaar)
Zeki's dochter was getrouwd maar gescheiden. Haar vader vermoedt dat de gescheidene een affaire heeft met zijn neef Ahmed. Hij wordt een familieman genoemd, hoeveel kinderen hij heeft is onduidelijk.

Dus zet Zeki aan tot de moord op zijn dochters ex-man - zijn voormalige schoonzoon.

Op 26 februari 2016 loeren de twee 's avonds in het centrum van Karlsruhe naar Ahmed. Als hij zijn auto ontgrendelt, duwen de twee daders hem de auto in. De vader stak Ahmed twee keer in de borst. Desondanks kan de gewonde Ahmed zichzelf redden uit de auto. Dan schiet de schoonzoon hem in het hoofd. De daders vluchten te voet en gooien het mes weg. De politie vindt het moordwapen.

Ahmed sterft een paar uur later in het ziekenhuis. De schoonzoon vertrekt naar Turkije. Sporen op de plaats van het misdrijf leiden tot de arrestatie van Zeki 10 dagen na het misdrijf.

Het proces tegen Zeki begint onder strenge veiligheidsmaatregelen in oktober 2016 bij de districtsrechtbank van Karlsruhe. In november wordt Zeki veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De tweede dader is nog niet gevonden. De echte naam van het slachtoffer is niet bekend.

Eerwraak verhaal: Hülya

Eerwraak verhaal

Hülya
geboren: 1977
Poging tot moord: 27 maart 2018
Woonplaats: Duisburg-Marxloh
Oorsprong: vermoedelijk Turkije
Kinderen: min. 1 meisje (bij daad 18 j.)
Dader: haar man (56 j.)
Op 27 maart 2018 valt een Turk in het gezinsappartement zijn 15 jaar jongere vrouw aan met een mes. De 18-jarige dochter komt tussenbeide, ze raakt daarbij ook gewond.

De dader wordt gearresteerd. Dit leidt tot rellen op straat.

Hülya komt naar het ziekenhuis, net als haar dochter. De politie onderzoekt de zaak. Hülya is niet de echte naam van de vrouw.

Turkse dader

Islamitisch terrorisme in Utrecht: Drie doden en vijf gewonden

Islamitisch terrorisme

Drie doden en vijf gewonden
geboren: ?
Moord: 18 maart 2019
Woonplaats: Utrecht
Oorsprong: Turkije
Kinderen: ?
Dader: Gökman Tanis (37 j.)
Op maandag 18 maart zijn in Utrecht een 19-jarige vrouw uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht gedood, bij een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein in de wijk Kanaleneiland. Drie zwaargewonden zijn een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein.

De politie heeft de 37-jarige Turkse Gökman Tanis hiervoor gearresteerd.

Islamitische terreur is waarschijnlijk het motief. De slachtoffers hadden geen connectie met Gökman Tanis.

Politie ging in eerste instantie uit van een islamitische terroristische aanslag omdat één van de daders "Allahu akbar' had geroepen en er geruchten rondgingen over schietpartijen op meerdere locaties.

We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

Eerwraak verhaal: Barbara

Eerwraak verhaal

Barbara
geboren: 1960
Moordpoging: 15 oktober 2017
Woonplaats: Hannover
Herkomst: Slachtoffer: verm. Duitsland; dader: Turkije
Kinderen: 2
Dader: haar ex-man Mustafa A. (bij daad 62 j.)
Barbara is verpleegster en is al 40 jaar samen met Mustafa, d.w.z. sinds dat ze 17 jaar oud was. Ze hebben twee kinderen. Tenminste vanaf 2010 zullen er problemen zijn. Barbara leeft in angst. Er is een incident in 2015 waar hij naast haar bed staat en haar bedreigt met een mes. Er zullen nog meer aanvallen volgen. Ze verhuist naar elders en dient een echtscheiding in.

Mustafa begint haar te stalken. Barbara verkrijgt 2 keer een contactverbod.

In oktober gaat Mustafa haar deur binnen. Met een groot mes steekt hij haar vijf keer. Barbara gaat naar de grond. Met zware schoenen schopt hij haar meerdere malen in het gezicht. Ze overleeft amper.

De gezamenlijke 24-jarige dochter komt tussenbeide en raakt ook gewond. Kort daarna wordt de dader gearresteerd op straat, het met bloed bevlekte mes is nog steeds in zijn hand.

In april 2018 begint het proces wegens poging tot moord op de ex-vrouw en gevaarlijke mishandeling van de dochter voor de regionale rechtbank van Hannover. Barbara is niet de echte naam van de vrouw.

Eerwraak verhaal: Julia

Eerwraak verhaal

Julia
geboren: 1992
Moordpoging: 4 oktober 2017
Woonplaats: Neuss (NRW)
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: Hakki Pekin, ex-vriend van haar moeder (bij daad 47 j.)
Julia's moeder scheidt van haar vriendje Hakki.

Op 4 oktober 2017 valt Hakki dochter Julia aan bij een bushalte. Hij schiet haar neer, knielt op haar rug, maar wordt dan door getuigen verdreven.

De dader vlucht, er wordt naar hem gezocht. Blijkbaar reist hij naar Turkije, maar keert terug en wordt 5 dagen na de misdaad op de luchthaven van Charleroi in België gearresteerd.

Eerwraak verhaal: Saray Güven

Eerwraak verhaal

Saray Güven
geboren: 1970
gestoken: 20 augustus 2017
Woonplaats: Frankfurt/M.
Herkomst: Turkije
Kinderen: 3
Dader: Hayreddin Tandogan (bij daad 51 j.)
Saray is gescheiden in Frankfurt-Bockenheim met 3 kinderen. Zij heeft waarschijnlijk een relatie met de getrouwde Hayreddin uit Erbach (bij Darmstadt) die bij de politie bekend is. Ze is vermist sinds 20 augustus 2017. De mobiele telefoon was het laatst gesitueerd bij een zwemmeer in Nieder-Roden (Offenbach).

De verdachte wordt in heel Europa openlijk gezocht. 6 dagen na de misdaad wordt hij gearresteerd in Colmar (Elzas, Frankrijk). Het bevelschrift is voor verdenking van doodslag. Hij wordt aan Duitsland uitgeleverd. Hij zal waarschijnlijk naar een psychiatrische afdeling gaan. Een dochter van het slachtoffer beschrijft de dader niet als een metgezel, maar als een stalker. Twaalf dagen na haar verdwijning wordt Saray's lichaam gevonden in een vogelreservaat bij Münster (Darmstadt-Dieburg).