Ο σύζυγος σκοτώνει τη σύζυγο και τον άνδρα στο Γκιλάν του Ιράν

Matin Tayebikhah
Ηλικία: 34
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 22 Σεπτεμβρίου 2024
Κατοικία: Fuman, επαρχία Gilan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 2
Διαπράττοντας: Σύζυγος
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, η 34χρονη Matin Tayebikhah, μητέρα δύο παιδιών, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι της στην επαρχία Fuman του Ιράν. Ένας 47χρονος άνδρας δολοφονήθηκε επίσης στην ίδια τοποθεσία. Ο ύποπτος, ένας 39χρονος υπάλληλος νοσοκομείου από το Rasht και σύζυγος της Tayebikhah, διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν αφού ο ύποπτος βρήκε τη σύζυγό του με το άλλο θύμα. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Rasht επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος συνελήφθη εντός δύο ωρών από τις δολοφονίες. Το έγκλημα ερευνάται ως πιθανή «δολοφονία τιμής», με τον δράστη να επικαλείται ως κίνητρο οικογενειακές και προσωπικές διαφορές.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.