Έγκλημα τιμής στο Αρζαντέιγ, Γαλλία: Ζητήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για δύο αδέρφια

Ουλφάτ Γκιας
Ηλικία: 31
Δολοφονήθηκε: 4 Ιουλίου 2020
Τόπος κατοικίας: Αρζαντέιγ, Ιλ-ντε-Φρανς
Καταγωγή: Πακιστάν
Δράστες: Αντίμπ και Μπιλάλ Σ.
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τους αδερφούς Αντίμπ και Μπιλάλ Σ. για τη δολοφονία του γαμπρού τους, Ουλφάτ Γκιας. Τα αδέρφια, πακιστανικής καταγωγής, κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον Ουλφάτ στις 4 Ιουλίου 2020 στο διαμέρισμά του στο Αρζαντέιγ, ένα προάστιο του Παρισιού. Ο Ουλφάτ στραγγαλίστηκε και μαχαιρώθηκε έξι φορές, ενώ το σώμα του, με πρόσθετο βάρος 100 κιλών από δίσκους άρσης βαρών, τοποθετήθηκε σε βαρέλι και πετάχτηκε στον Σηκουάνα. Το βαρέλι ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια άσκησης της πυροσβεστικής.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι τα αδέρφια ενήργησαν στο όνομα της οικογενειακής τους τιμής και ότι η δολοφονία είχε προμελετηθεί. Ο ακριβής λόγος του εγκλήματος παραμένει ασαφής, αλλά εξετάζονται σενάρια ενδοοικογενειακής βίας, χρέους 5.000 ευρώ και ενός γάμου του Ουλφάτ για την απόκτηση άδειας παραμονής. Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι αδερφοί δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια και τόνισε ότι τα πακιστανικά εθιμικά δίκαια δεν έχουν θέση στη Γαλλία.

Η υπεράσπιση αμφισβήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία και επεσήμανε αβεβαιότητες στον φάκελο της υπόθεσης. Ο δικηγόρος του Αντίμπ Σ. ζήτησε αθώωση, ισχυριζόμενος ότι ο πελάτης του ήθελε απλώς να κρύψει το σώμα για να προστατεύσει τον αδερφό του. Ο δικηγόρος του Μπιλάλ Σ. πρότεινε ότι η δολοφονία μπορεί να ήταν αποτέλεσμα κλιμάκωσης ενός καβγά και εξέφρασε αμφιβολίες για το ποιος διέπραξε πραγματικά τον φόνο.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.