Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Amina
geboren: 1998
moordpoging: 17 november 2015
Woonplaats: Bad Endorf / München
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 1 dochter (8 maanden)
Dader: haar "echtgenoot" Suliman N. (21 jaar)
In een moskee in München is Amina op 16 jarige leeftijd getrouwd met Suliman, die 4 jaar ouder is. Ze zijn echter alleen islamitisch getrouwd door een Imam, dat in Duitsland niet wordt erkend. Wie de drijvende kracht is achter het huwelijk met een minderjarige is onduidelijk. Het kan Amina's familie zijn. Het kan zijn dat Suliman hoopt op een Duits paspoort en een verblijfsvergunning. Maar het kan ook zijn dat Amina verliefd was.

Suliman woont in een vluchtelingenhuis in Bad Endorf, Beieren. Hij wil het huwelijk in Duitsland legaliseren. Maar Amina weigert. Er is sprake van huiselijk geweld en doodsbedreigingen. De moeder vlucht met de 8 maanden oude baby naar een vrouwenopvang in München.

Dit is waar Suliman haar in november 2015 in een hinderlaag heeft gelokt en haar 15 keer met een kurkentrekker op straat heeft neergestoken. Naast haar is de kinderwagen met haar dochter. Amina is bedekt met snijwonden. Voorbijgangers grijpen in.

Het proces voor poging tot doodslag begint in augustus 2016 bij de rechtbank van München. Suliman zegt dat hij zich niets meer herinnert. Eind augustus wordt hij veroordeeld tot 5 jaar en 9 maanden gevangenisstraf wegens poging tot doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel.

In de krant wordt de naam Amina vermeld.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .