Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Aeysha A.
geboren: 2015
onthoofd: 23 oktober 2017
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Pakistan
Kinderen: ze was zelf nog een kind
Dader: haar vader Sohail A. (bij daad 33 j.)
Sohail komt eind 2011 vanuit Pakistan naar Hessen. Zijn asielaanvraag wordt afgewezen vanwege voor de hand liggende valse verklaringen. Zelfs een rechtszaak is niet succesvol. Hij zal in juli 2012 worden uitgezet. Maar er gebeurt niets.

Dan trouwt hij met Lubna (bij daad 32 j.) volgens de islamitische wet in Hamburg. Het huwelijk wordt geregeld door haar ouders. Lubna kwam in 1992 als kind uit Pakistan naar Duitsland. Ze heeft al een zoon (bij daad 6 j.). Dan wordt in 2015 de gezamenlijke dochter Aeysha geboren. Aangenomen mag worden dat Sohail hoopte dat dit zijn verblijfsstatus ten goede zou komen. Tot nu toe heeft hij illegaal gewerkt in een snackbar in Pinneberg.

In april 2017 komt er een urgentieprocedure: Sohail wil met zijn gezin in Duitsland blijven. In juni beslist de rechter tegen deportatie omdat vader en dochter zo'n hechte relatie hebben. De afwijzing van de aanvraag zal pas plaatsvinden nadat Sohail zijn dochter heeft gedood.

Lubna meldt haar man twee keer voor het slaan van haar. Het was echter "niet te verwachten" dat de situatie volgens het gerechtelijk dossier zou escaleren, hoewel Sohail bekend is bij de politie en wordt beschouwd als zeer agressief tegen zijn stiefzoon. Het jeugdwelzijnsbureau is ingeschakeld.

Op 23 oktober 2017 gaat de moeder 's avonds naar de politie en doet aangifte tegen haar man. Samen met agenten keert ze terug. De agenten gaan eerst alleen het appartement in en vinden er de 2 jaar oude Aeysha dood. Haar vader sneed haar hoofd af.

Lubna is geschokt en wordt met haar zoon naar het ziekenhuis gebracht. De zoon was tijdens de misdaad bij zijn grootouders. De moordenaar is op de vlucht. Nog geen week later wordt hij gearresteerd in Spanje. Met hem wordt een andere Pakistaan gearresteerd. Hij zou Sohail verborgen hebben en aangeboden hebben om hem een vals Pakistaans paspoort te bezorgen zodat hij terug kon keren naar Pakistan.

Het proces begint in april 2018 bij de rechtbank van Hamburg. In juni wordt de dader veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De bijzondere zwaarte van de schuld wordt vastgesteld. Het gaat over moord en nog vijf andere misdaden. De "vrouw" vertelt dat bedreigingen als "Ik zal je darmen uit je trekken" en "Ik zal je fijnhakken" gebruikelijk waren.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .