Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Alberto
geboren: 1979
Moordpoging: 24 juni 2013
Woonplaats: Vellmar bij Kassel
Herkomst: slachtoffer: onduidelijk, mogelijk Roemenië; dader: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: de broer van zijn ex-vriendin (20 jaar)
Alberto leert de 17-jarige Filiz kennen op het arbeidsbureau. De twee hebben een korte relatie. Hoe ver deze relatie gaat is volstrekt onduidelijk.

In ieder geval zal de broer van Filiz de relatie niet tolereren. Op 24 juni 2013 ligt hij in Vellmar op zijn stoep te wachten.

Met een tweede dader gaat hij naar hem toe, steekt hem neer. De tweede dader is waarschijnlijk zijn oom. Zelfs als het slachtoffer op de grond ligt te bloeden, blijven ze hem steken.

Wanneer de buren het gevecht opmerken, vluchten de daders. Alberto komt met levensbedreigende verwondingen naar de kliniek, ondergaat een spoedoperatie en moet 3 weken in het ziekenhuis blijven. De dader wordt de volgende dag gepakt, de tweede dader/oom tot nu toe niet.

Aan het begin van 2014 zal het proces beginnen bij de regionale rechtbank van Kassel. Daar wordt gezegd dat de familie van de jonge vrouw deze Alberto al eerder heeft bedreigd. De moeder heeft de jonge vrouw waarschijnlijk aangespoord om haar "vriend" aan te geven voor verkrachting. Ondertussen zit Alberto in de gevangenis vanwege een ander vergrijp. Daar wordt gezegd dat er een verzoening tussen dader en slachtoffer zou hebben plaatsgevonden.

Je zou het hele gebeuren kunnen lezen als een Regel-het-zelf-strafzaak verhaal. Maar de officier van justitie doet dat niet. De aanklacht is poging tot moord. Het motief: De jongeman wilde de relatie van zijn zus met het slachtoffer niet tolereren. In het begin blijft de verdachte zwijgen. In maart wordt de dader veroordeeld tot 5 jaar jeugdgevangenis voor poging tot doodslag. Het Federale Hooggerechtshof staat het beroep toe, en het proces zal in januari 2016 bij het Regionale Gerechtshof van Kassel worden gevoerd. De straf wordt teruggebracht tot 4 jaar en 6 maanden voor geweldpleging. Aangezien de dader al 2 jaar en 6 maanden in hechtenis zit, wordt hij onmiddellijk vrijgelaten. De echte namen van de dader en de zus zijn niet bekend.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .