Eerwraak verhaal

Amina
geboren: 1997
gewurgd: 20 juni 2017
Woonplaats: Aurich (Oost-Friesland)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3 zonen (bij daad 2-4 j.)
Dader: haar ex-vriend (27 j.)
Amina en haar man (of vriend) Nuri komen op verschillende manieren uit Afghanistan naar Duitsland. Misschien worden hier de drie kleine zonen geboren. De relatie wordt gekenmerkt door geweld, Amina scheidt.

Op 20 juni 2017 kwelt Nuri zijn ex-vriendin met trappen en stoten in haar appartement, en verstikt en wurgt haar uiteindelijk. Hij laat de drie kleine zonen achter met het lichaam. Het duurt 10 uur voordat de buren het lichaam en de kinderen vinden.

Met een internationaal aanhoudingsbevel wordt de dader 3 dagen later in Luxemburg gearresteerd en overgebracht naar Duitsland. De kinderen staan onder de hoede van Jeugdzorg.

In januari 2018 wordt de dader veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf door de regionale rechtbank van Aurich. Een citaat uit de Hannoversche Allgemeine: "De rechtbank wilde de misdaad echter niet als moord beoordelen, omdat de man uit teleurstelling, wanhoop, overbelasting of jaloezie had kunnen handelen."

Opmerking: Amina had haar eerste kind toen ze 15 was. Het is dus waarschijnlijk een kindhuwelijk. Om het woord te vermijden, wordt de dader aangeduid als "voormalige levenspartner" of "ex-vriend". De juiste namen van de deelnemers zijn niet bekend.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .