Eerwraak verhaal

Arezoo
geboren: 1988
Moordpoging: 1 februari 2017
Woonplaats: Gotha (Thüringen)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3
dader: haar gescheiden echtgenoot Sharif A. (bij daad 31 j.)
Mogelijk kwam Arezoo in 2015 naar Duitsland met man en kinderen met de grote toestroom van vluchtelingen uit Afghanistan. Ze scheidt van haar man, beiden wonen in Thüringen. Sharif's beroep wordt aangeduid als een leraar. Er is een dwangbevel vanwege geweld tegen zijn vrouw. Wanneer haar dochter wordt behandeld voor een ernstige leveraandoening in een ziekenhuis in Hamburg, verhuist haar moeder naar het Ronald McDonald huis, dat ouders onderdak biedt voor dergelijke gevallen. De vader brengt er ook af en toe tijd door.

Waarschijnlijk na een gevecht stak hij 's avonds op 1 februari 2017 zijn vrouw neer. Hij probeert haar hoofd eraf te snijden, maar geeft het op. Het is niet bekend, maar waarschijnlijk zei ze dat ze niet wil terugkeren naar hem en haar eigen leven wil leiden.

Na het misdrijf belt de dader de ambulance. Arezoo raakt ernstig gewond in het ziekenhuis en ondergaat een spoedoperatie. De dader wordt op de plaats van het misdrijf gearresteerd en in voorarrest geplaatst, een rechercheteam doet onderzoek.

In juli 2017 begint de rechtszaak wegens poging tot moord bij het regionale gerechtshof van Hamburg. In november wordt de dader veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en schadevergoeding voor pijn en lijden wegens poging tot moord en gevaarlijk lichamelijk letsel.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .