Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Aysa
geboren: 1971
Moordpoging: oktober 2016
Woonplaats: Köln
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: ?
Dader: haar ex-vriend Taner Ü. (34 jaar)
Deze moordpoging lijkt op een misdaad uit het criminele milieu. Maar daaronder ligt de structuur van een eremoord: de mannelijke dader ziet zichzelf als de heerser over de seksualiteit van de vrouw. Hij moet deze aanspraak op macht met geweld doen gelden.

Naam en nationaliteit van het slachtoffer zijn niet bekend. Hier zou ze Aysa worden genoemd. Aysa is 38 en werkt als prostituee. Haar ex-vriend Taner wil dit niet en stalkt haar maandenlang. Als hij haar eenmaal gewurgd heeft, dan krijgt ze voor hem een naderingsverbod opgelegd. Taner zoekt zijn ex-vriendin via haar mobiele telefoon, breekt met een bijl en mes in haar appartement in en steekt haar met een mes in de vagina. Pas als ze zich dood voordoet, laat de dader haar in de steek. Een spoedoperatie redt haar leven.

In september 2017 begint het proces voor de arrondissementsrechtbank van Keulen. De aanklager stelt dat de dader de vrouw als zijn eigendom beschouwde en zijn aanspraak op de macht aantoonde met zinnen als "Ik ben jouw God" en "Dit is de mijne" (gedoeld wordt op de vagina van het slachtoffer).

De dader heeft een tolk nodig in de rechtszaal. Er wordt gezegd dat hij een vader is van twee gezinnen en een verwarmingsinstallateur. In december wordt hij veroordeeld tot 6 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , , .