Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Basel R.
geboren: 1991
moordpoging: 19 april 2016
Verblijfplaats: Ellwangen / München
Herkomst: Irak / Syrië
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon (4 jaar en 11 maanden)
Dader: Hassan A., ex-echtgenoot van zijn vriendin (41 jaar)
In juli 2015 komen Hassan en Lailan met een dochter uit Irak naar Duitsland. Op dat moment was hij 39, zij 23 jaar oud. Elders wordt gezegd dat Hassan sinds 2006 in München is. Dan zou het mogelijk een importhuwelijk zijn. Hassan spreekt weinig Duits, werkt als schoonmaker en in een Shishabar.

Het huwelijk is gewelddadig. Buren melden mishandelingen, maar willen de politie niet bellen. Er zijn onderzoeken, maar die zijn gestopt.

Lailan wordt verliefd op haar oom Basel. Er wordt gezegd dat de twee uit Syrië komen. Ze verhuizen met de kinderen naar Zweden voor een korte tijd, maar keren terug naar Baden-Württemberg, waarschijnlijk omdat hun vader hen beschuldigde van kinderontvoering. In december 2015 worden de kinderen in een pleeggezin geplaatst.

Lailan, Basel en Hassan ontmoeten elkaar tijdens een voogdijzaak. Er is een geschil, de politie wordt gebeld. Dan schiet Hassan Basel neer voor de ogen van de agenten. Bazel gaat ten onder, Hassan zet zijn pistool op zijn slaap en drukt af met de trekker. Maar er wordt geen schot afgevuurd.

Daarna is er een schietpartij met de politie, Hassan wordt pas na 3 uur overweldigd en gearresteerd. Twee agenten zijn gewond. Hassans Facebook-account ontvangt vervolgens meer dan 100 felicitaties en zegeningen vanuit zijn thuisland.
.
In maart 2017 begint het proces wegens poging tot moord bij de rechtbank van München. De familie van Hassan laat in de rechtbank duidelijk zien hoe weinig respect ze hebben voor het Duitse rechtssysteem. In mei 2017 wordt Hassan veroordeeld tot 9 jaar en 6 maanden gevangenisstraf wegens poging tot doodslag (geen moord).

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .