Eerwraak verhaal

Boban K.
geboren: 1973
geschoten: 9 juni 2016
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Servië / Roma
Kinderen: 4
Dader: Roberto F. (22 jaar)
Boban behoort tot een Roma-familie uit Servië en zou werkzaam zijn als schroothandelaar. Zijn 19-jarige dochter Amanda is verliefd op Roberto van een bevriende clan. Als deze clan om Amanda's hand vraagt, is de vader ertegen. Een versie zegt dat hij wil dat zijn dochter eerst haar opleiding afrondt. De andere is dat hij zijn dochter voor 20.000 euro met een andere Serviër wilde laten trouwen, zodat hij een verblijfsvergunning in Duitsland kon krijgen. In ieder geval voelt de afgewezen clan dit als een schending van de eer.

In de vroege ochtend van 9 juni 2016 wordt Boban vanuit een ander voertuig in zijn auto neergeschoten. Ooggetuigen bellen de ambulance. Hij sterft op de plaats delict. De politie start een grootschalige klopjacht.

De vluchtauto is 10 minuten van de plaats delict gevonden. Op de dag van de arrestatie worden 6 mannen gearresteerd. Het huis van de Roma-familie wordt doorzocht. De familie van het slachtoffer wordt in veiligheid gebracht.

In december 2016 begint de moordzaak voor het Gerechtshof van Hamburg. De verdachte zegt dat hij van zijn dochter hield maar zijn vader haatte. Amanda getuigt dat ze is verhuisd naar de Robertos-clan, hoewel de vader ertegen was. Ze hoefde daar alleen maar schoon te maken en voor de kinderen te zorgen. Haar vader heeft haar bevrijd. Echter, ze moet hem hebben aangegeven voor mishandeling. Welke versie de juiste is, kan de rechter ook niet later verduidelijken.

Aangezien de clans dan in ieder geval vijandig zijn, hebben ze elkaar gemeld bij de vreemdelingendienst. Volgens de rechter komt het woord "hoofdschot" in veel aangiften voor. Roberto wordt in januari 2017 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De 21-jarige neef Jovan, die van het moordplan op de hoogte was, krijgt 3 jaar. Zoran (27), die het pistool bij het organisch afval heeft weggegooid, krijgt 2 jaar en 6 maanden.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .