Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ela
geboren: ?
moordpoging: 2 september 2016
Verblijfplaats: Neuss (NRW)
Oorsprong: Slachtoffers: onduidelijk; daders: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-vriendje (27 jaar)
Om onbekende reden is haar Turkse ex-vriendje uit Meerbusch op 2 september 2016 bij Ela thuis. Hij verstikt haar, waarschijnlijk met de bedoeling haar te vermoorden.

Ela redt zichzelf in een bakkerij. De eigenaar beschrijft haar als ernstig gewond in gezicht en hals. De dader wordt dezelfde dag nog gearresteerd in Neuss.

In mei 2017 begint het proces voor de rechtbank van Düsseldorf. Of liever gezegd: Het zou moeten beginnen. Want daarvoor heeft de rechtbank van Neuss het arrestatiebevel ingetrokken - "tegen de voorwaarden", omdat de officier van justitie een onderzoek voor poging tot moord heeft ingesteld. De dader vertrok naar Turkije. Zijn advocaat heeft geen contact met hem aan het begin van het proces. Het proces is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Als de pers vraagt waarom de dader is vrijgelaten, krijgt ze het volgende antwoord: "De rechter die deze beslissing heeft genomen, kan zich helaas niet meer herinneren om welke redenen", aldus Kay-Uwe Krüger, woordvoerder van de rechtbank.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , .