Eerwraak verhaal

Emine A.
geboren: 1988
Geschoten: 28 mei 2018
Woonplaats: Salzgitter (Nedersaksen)
Herkomst: Albanië
Kinderen: 4 (bij daad 3-6 j.)
Dader: haar ex-vriend Anton B. (bij daad 38 j.)
Emine en Anton zijn 7 jaar getrouwd volgens de Albanese clanregels, hebben 4 kinderen en wonen bij Osnabrück. Omdat de vader gewelddadig is, verhuist Emine met de kinderen naar haar Albanese familie in Salzgitter eind 2017.

Op 28 mei 2018 ontmoeten vader en moeder elkaar in een voogdijgeschil. Op deze manier leert Anton waar Emine met de kinderen woont. Omdat de vader al meerdere malen gewelddadig was, is het contact voor hem verboden.

Dezelfde avond rijdt Anton naar zijn ex-vriendin en schiet haar voor haar huis en voor de ogen van de kinderen neer. Een kogel raakt haar zus Arlinda, ze is ernstig gewond in het ziekenhuis en overleeft. Emine sterft ter plekke.

De volgende dag wordt de dader gearresteerd in zijn appartement in Westerkappeln bij Osnabrück. Het pistool bevindt zich in de auto. In een interview vertelt Blerim, de broer van de vermoorde persoon, dat de dader een IS sympathisant is die bij de politie bekend is. Blerim is er nog steeds van overtuigd dat Anton de hele familie wilde doden, maar hij had geen munitie meer over.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .