Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Farima Seadi
geboren: 1979
doodgestoken: 29 april 2017
Woonplaats: Prien am Chiemsee
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 4 (bij daad 5, 11, 20, ? j.)
Dader: Hamidullah Moradi (29 j.)
In ongeveer 2011 ontvluchten Farima en haar familie Afghanistan naar Duitsland. De 4-voudige moeder was al eerder tot het christendom bekeerd en protestants gedoopt. Op een gegeven moment scheidt ze zich van de vader van de kinderen (bij daad 49 j.). Ze werkt als tolk en heeft een kraam op de kerstmarkt.

Hamidullah komt als vluchteling uit Afghanistan in 2013. Hij woont aanvankelijk met tolerantie in Prien am Chiemsee en kent Farima vanuit haar erefunctie: zij is betrokken bij de Tafel, waar Hamidullah voedsel haalt. Hij verliest zijn baan op de bouwplaats, later wordt hij bedreigd met deportatie. Op 29 april 2017 stak hij haar met een machete en 16 steken op de openbare weg. Farima sterft in het ziekenhuis. Haar twee jongere zonen (5 en 11 j.) zijn getuige van de misdaad.

Een willekeurig aanwezige politieagent, samen met voorbijgangers, overweldigt de dader. Hij vecht hard, maar wordt gearresteerd.

De kinderen worden opgevangen. De zus van het slachtoffer spreekt later van een islamitische executie. Hamidullah kon niet accepteren dat een Afghaanse vrouw zich bekeert tot het christendom.

Het proces begint in januari 2018. In februari veroordeelt de regionale rechtbank van Traunstein de dader tot een levenslange gevangenisstraf. De bijzondere zwaarte van de schuld wordt bepaald. Bijkomende opmerking: In de rechtbank wordt ook gezegd dat de vluchtelingenadviseurs de uitzetting hadden helpen uitstellen.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .