Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Gudrun B.
geboren: 1941
doodgestoken: 20 december 2016
Woonplaats: Unterwellenborn (Thüringen)
Oorsprong: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: haar kleindochter Verena (26 jaar) en haar dochter zijn ernstig gewond
Dader: Emrah Mutlu (35 jaar.), ex-man van haar kleindochter Verena
Emrah is geboren in Istanbul en werkt in een hotel als DJ. Verena ontmoet de 9 jaar oudere man op vakantie in Turkije. Er ontwikkelt zich een affaire. Verena wordt zwanger. Na de bruiloft in december 2015 komt Emrah naar Thüringen. In juli 2016 wordt hun dochter geboren. Even later wil Verena gaan scheiden, mogelijk trekt ze in bij haar oma of woont ze in het huis van haar oma Gudrun.

Op 20 december 2016 stak Emrah zijn vrouw, grootmoeder en dochter neer. Meer dan 60 messteken worden later geteld.

De 75-jarige Gudrun overlijdt op de plaats van het misdrijf, waarvan de politie zegt dat het "in en voor het huis" is. De twee ernstig gewonden - moeder en baby - worden naar het ziekenhuis gebracht. De dader vlucht, er wordt een klopjacht gestart, later ook in het openbaar.

Drie dagen na de misdaad wordt Emrah gearresteerd bij een rustplaats bij Duisburg. Vermoedelijk wilde hij naar Nederland vertrekken, mogelijk om daar per schip weg te vluchten.

Er lopen meerdere onderzoeken tegen Emrah. Hij was al gewelddadig tegen Verena en haar grootmoeder. In augustus 2017 begint het proces bij het Gera Regional Court. In november wordt de dader veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .