Eerwraak verhaal

Gülsen
geboren: 1979
verbrand: 24 november 2015
Woonplaats: Bergen / Celle
Herkomst: Turkije / Irak / Koerden / Yazidi
Kinderen: 5 (7-17 jaar)
Dader: haar man Sadun B. (35 jaar, vermoedelijk ouder)
Op 24 november 2015 zal Sadun benzine over zijn vrouw in de woonkamer gieten en haar in brand steken. Ze verbrandt levend. De 5 kinderen zitten op school. Twee weken later sterft ze aan brandwonden. De dader wordt ook kortstondig behandeld in het ziekenhuis, maar duikt dan onder. Tuinman wordt genoemd als zijn beroep.

De politie dacht aan een ongeluk, pas later aan moord. De dader wordt begin december in Bielefeld gearresteerd. De kinderen worden onder de hoede genomen van het Bureau voor jeugdzorg.

In april 2016 begint het proces wegens moord en ernstige brandstichting bij de rechtbank van Lüneburg. Sadun beweert dat het een ongeluk was. In mei wordt hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De bijzondere ernst van de schuld wordt bepaald. Gülsen is niet de echte naam van de vrouw. Naast een eremotief van Yezidi getuigt het hof ook van een financieel motief: de dader wilde een tweede vrouw uit Irak halen en hij verwachtte geld en geschenken voor zichzelf voor de bruiloft en begrafenis.

De dader wilde een tweede vrouw uit Irak halen en beloofde hem geld te geven voor zijn bruiloft en begrafenis.