Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hasnaa
geboren: 1986
doodgestoken: 29 april 2016
Woonplaats: München / Eisenhüttenstadt
Herkomst: Syrië
Kinderen: 3 jongens, 1 meisje (11, 10, 7, 1 jaar)
Dader: Osman, haar gescheiden echtgenoot (36 jaar)
Begin 2016 komt Hasnaa naar Duitsland met 3 kinderen als vluchtelingen uit Syrië. Een paar maanden eerder kwam de vader van de kinderen met een andere zoon. Het beroep van beide ouders is muzikant. Of de relatie ten tijde van de vlucht nog bestond is onduidelijk.

De moeder en de 3 kinderen worden naar een asielcentrum in Eisenhüttenstadt gestuurd, de vader met een zoon naar München. Eind april wil Hasnaa ze bezoeken en gaat naar München.

Het komt tot een geschil, Osman vermoordt zijn vrouw met 20 messteken. Ze bloedt dood. Hij plaatst het lichaam achter een sportveld in de buurt van het asiel. Voetgangers ontdekken het lichaam. Ze is te herkennen aan haar vingerafdrukken. Osman raakt verwikkeld in tegenstrijdige verklaringen met de politie en er wordt een arrestatiebevel uitgevaardigd. Osman ontkent de misdaad.

De kinderen worden onder de hoede genomen van het bureau voor jeugdzorg.

Het proces begint in mei 2017 bij de rechtbank van München. In juli wordt Osman veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor moord. Het vonnis vermeldt expliciet de gekwetste eer als motief.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .