Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hayam
geboren: 1980
gestoken: 17. Mei 2017
Woonplaats: Wardenburg (bij Oldenburg)
Oorsprong: Irak / Koerden / Jesiden
Kinderen: 5 (bij daad 4-15 j.)
Dader: haar man Raad H. (37 j.)
Rond 4 uur 's ochtends, in de nacht van 17 mei 2017, steekt Raad zijn vrouw met een mes 9 maal terwijl ze slaapt. Ik denk dat ze nog steeds schreeuwt. Buren bellen de politie. De kinderen zijn in het huis ten tijde van de misdaad. Ze zagen hun moeder sterven, een kind vertelt de agent dat zijn moeder het verdiende te sterven.

Hayam sterft ter plekke. De dader wordt gearresteerd, het arrestatiebevel is voor verraderlijke moord. De kinderen gaan naar familieleden.

Het proces begint in oktober 2017 bij de rechtbank van Oldenburg. De daderfamilie dringt er bij de familie van het slachtoffer op aan om het proces te beëindigen - wat ze natuurlijk niet kunnen doen, zelfs niet als ze dat wilden. Maar het laat duidelijk zien hoe laag de familie over een Duitse rechtbank denkt. De familie van de dader bedreigt de familie van het slachtoffer, dat alles nog veel erger zou worden. Het is onduidelijk of ze nog met meer moorden dreigen. Omdat een zus van de dader getrouwd is met een broer van het slachtoffer. Dit suggereert een niet geheel vrijwillig huwelijk. In december 2017 wordt de dader veroordeeld tot 13 jaar en 6 maanden gevangenisstraf wegens doodslag. De aanklager gaat in beroep.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .