Eerwraak verhaal

Jolin S. en haar ongeboren kindje
geboren: 1991
doodgestoken: 5 februari 2013
Woonplaats: Wiesbaden
Herkomst: Slachtoffer: Duits-Amerikaans; Dader: Afghanistan
Kinderen: ze was zwanger
Dader: haar vriend Isa Sh. (23 jaar)
De 23-jarige student Isa is geboren in Duitsland, zijn familie komt uit Afghanistan. Sinds eind 2011 is hij samen met juridisch medewerker Jolin.

Op 5 februari 2013 steekt hij zijn partner, die 3 maanden zwanger is en een kind van hem verwacht, neer voor haar voordeur. Jolin en het ongeboren kind sterven in het ziekenhuis. De dader vlucht in de auto van zijn vader.

In hechtenis vertelt Isa een medegevangene dat hij de relatie voor zijn ouders geheim moest houden. De ouders zouden nooit een kind met een christelijke vrouw hebben geaccepteerd. Dus vroeg hij Jolin om de zwangerschap af te breken en dreigde: "Als je het niet doet, vertrap ik het uit je buik." De medegevangene meldt dat Isa ervan overtuigd was dat het misdrijf niet tegen hem bewezen kon worden. Hij was slimmer dan de politie.

Na het misdrijf zijn waarschijnlijk ook de broer en de vader van de dader gearresteerd. Hoe het verhaal van deze twee verder gaat is onduidelijk.

In oktober begint het proces voor de Rechtbank van Wiesbaden. De verdachte zwijgt. Het moordwapen is nog niet gevonden. De verdediging probeert de misdaad toe te schrijven aan Jolin's ex-vriendje Ramin. Maar hij was bij de tandarts ten tijde van de misdaad.

In maart 2014 wordt Isa veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, maar zonder dat er sprake is van het vaststellen van een bijzonder ernstige schuld. De krant spreekt van een "culturele korting", de wereld spreekt van een cultuurbonus.

In september 2015 verwerpt het Federale Hooggerechtshof het beroep van het Openbaar Ministerie en de verdediging.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .