Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Lea
geboren: 1995
Moordpoging: 1 september 2017
Woonplaats: Göttingen / Rosdorf
Herkomst: ?
Kinderen: onduidelijk, verm. meer dan 1
Dader: haar ex-vriend (bij daad 23 j.)
De gewelddadige relatie tussen Lea en Ali duurt ongeveer een jaar. In de rechtbank zal er gesproken worden over meerdere verkrachtingen en misbruik. Lea vertelt haar ouders er waarschijnlijk over, maar ontkent later alles - ondanks duidelijke verwondingen.

Wanneer Lea eind augustus 2017 vertrekt, steekt Ali haar op 1 september 2017 op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Göttingen. Ze gaat naar het ziekenhuis met ernstige schedel- en hersenletsels. De dader vlucht, ze zijn op zoek naar hem. 3 weken later melden hij en zijn advocaat zich bij de rechtbank van Göttingen.

In januari 2018 worden er aanklachten ingediend wegens poging tot moord en andere geweldsmisdrijven. Het proces begint in maart bij de rechtbank van Göttingen. Ali heeft al eerder in de gevangenis gezeten.

De namen van de betrokkenen zijn onbekend, evenals de nationaliteit van de dader. Zelfs tijdens de klopjacht is het enige wat verteld wordt: "De gezochte man, een jongeman, is ongeveer 1,75 tot 1,80 meter hoog en gekleed in een zwart T-shirt en een kort blauw broekje. Maar er is een citaat van hem: "Wat wil je eigenlijk, schijtmof, ik snijdt je ballen eraf." - (uitgedragen tegenover de vader van Lea, uit: Göttinger Tageblatt).

Hieruit kan men een Turkse afkomst afleiden. Daarnaast is er de informatie dat de politie een terroristische daad uitsluit, dat mogelijkerwijs eerder wijst op een Tunesische, Iraakse oorsprong.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .