Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Meryem
geboren: 1984
handicap geschoten: 6 januari 2017
Woonplaats: Kiel
Herkomst: Turkije
Kinderen: Aantal onduidelijk
Dader: haar man Mustafa, woont gescheiden (bij daad 34 j.)
Naar verluidt leren Meryem en Mustafa elkaar op vakantie kennen. Een importhuwelijk is ook mogelijk, wat Mustafa in 2004 naar Kiel brengt. Kinderen worden geboren, hoeveel is onduidelijk. Meryems eerste kind is uit een eerdere relatie.

Meryem wil scheiden. Op 6 januari 2017 schiet Mustafa zijn vrouw in beide knieën in de achtertuin van een Kiel-moskee.
Een schot in de knieën is niet noodzakelijkerwijs een poging tot moord. Desalniettemin moet de zaak in dit archief verschijnen. Omdat de daad kan worden gelezen als een eremisdaad. Schoten op de knieën kunnen een straf zijn voor scheiding. Een handicap moet de vrouw ook onaantrekkelijk maken voor een nieuwe partner. De dader demonstreert zijn aanspraak op macht over het leven van de vrouw. De plaats delict in het openbaar voor de ogen van de gemeenschap wijst ook op een eremisdaad.

De rechtbank van Kiel is er echter van overtuigd dat man en vrouw zich volledig hebben verzoend. Men kan zich afvragen wat in een apart huwelijk na 2 schoten op de knieën een "volledige verzoening" is. En hoe vrijwillig de verzoening voor de vrouw was. Misschien is ze lastiggevallen door haar familie.

In mei 2017 wordt de dader veroordeeld tot 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor zware lichamelijke schade en illegaal wapenbezit. Omdat het vonnis nog niet definitief is, verlaten man en vrouw de rechtbank hand in hand, naar verluidt omdat ze een echtpaartherapie zouden willen doen. Dat kan ook een idee van de verdediging zijn. De verdediging kondigt beroep aan. Meryem en Mustafa zijn niet de echte namen van slachtoffer en dader.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek, Turkije en getagd met .