Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Michelle E.
geboren: 1982
gestoken: 18 mei 2017
Woonplaats: Berlin-Heiligensee
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Bosnië
Kinderen: min. 1 (bij daad 12 j.)
Dader: haar man Edin A. (32 j.)
Op 18 mei 2017 zal Edin zijn 12-jarige stiefzoon op weg naar school in Berlijn-Heiligensee ontmoeten. Hij neemt hem mee naar een vakantiewoning, bindt hem vast en neemt zijn huissleutels mee. Hij kondigt aan de moeder van de jongen te doden.

De jongen heeft uren nodig om zich te bevrijden. De politie vindt Michelle's lichaam in haar appartement, dat zich in een Diakoniezentrum in Berlijn bevindt. Dit zou kunnen betekenen dat Michelle en haar zoon al gevlucht waren voor haar agressieve echtgenoot. Er zijn echter ook wapens in het appartement gevonden.

De dader is de Bosnische Edin die al enkele jaren in Duitsland woont. Het huwelijk met Michelle leverde een verblijfsvergunning op. Waarschijnlijk wilde ze scheiden. Er zijn al verschillende klachten uit het gezin over huiselijk geweld.

Agenten zullen later verklaren dat het lichaam "zwaar is verminkt, onder andere met meswonden". De dader wordt gezocht. Hij zou zijn ontsnapt naar de Balkan. Maar 2 dagen later wordt hij gevangen in Neukölln.

In februari 2018 wordt Edin door de Berlijnse regionale rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord, gijzeling, mishandeling en dwang.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .