Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Mireille B.
geboren: 2001
doodgestoken: 12 maart 2018
Woonplaats: Flensburg
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Afghanistan
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: Ahmad G. (bij daad 18 j.)
Ahmad komt in 2015 vanuit Afghanistan naar Duitsland. Zijn asielaanvraag wordt afgewezen, maar de afwijzing is nog niet wettelijk bindend wanneer hij de 17-jarige trainee Mireille met een mes 14 steekwonden toebrengt in haar appartement. Ze zeggen dat hij al meer dan een jaar aan haar is gelieerd. Een getuige zal later voor de rechtbank verklaren dat het een 2 jaar durende On-Off-relatie was.

De dader belt de reddingsdienst, die tevergeefs probeert het leven van Mireille te redden. Het moordwapen is gevonden. De dader wordt in hechtenis genomen.

Buren zeggen dat Mireille het huis slechts tijdelijk met een hoofddoek heeft verlaten. Een vriendin zegt dat Ahmad wilde dat zijn vriendin zich zou bekeren tot de islam. Het is denkbaar dat de dader hoopte op een verblijfsstatus door middel van een huwelijk en Mireille wilde scheiden. Er is waarschijnlijk al minstens één gebeurtenis geregistreerd, waarbij de jonge vrouw om hulp riep bij een hoofdwond.

Slachtoffer en dader werden beiden verzorgd door het Bureau voor jeugdzorg. In september 2018 begint het proces voor de regionale rechtbank van Flensburg. Een deskundige beschouwt de verdachte als "ten minste 21, waarschijnlijk zelfs 29".

Een interessant detail: Het huis waar Mireille woonde was een nieuw gebouw. Een huis was er eerder afgebrand. Eind 2014 had een Libanees zijn ex-vriendin en haar zus met bijl en pistool verwond en vervolgens de brand gesticht. In 2014 veroordeelt de regionale rechtbank van Flensburg hem hiervoor tot 8 jaar en 7 maanden gevangenisstraf.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .