Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Qamar
geboren: 1964
Moordpoging: 8 september 2017
Woonplaats: Bendorf (bij Koblenz)
Oorsprong: Syrië
Kinderen: slachtoffer: 4; dader: totaal 15
Dader: haar man (bij daad 61 j.)
In het najaar van 2015 ontvlucht Abdul Syrië via de Balkanroute naar Duitsland. Hij heeft 15 kinderen met 2 vrouwen. Hij verlaat zijn eerste vrouw in Syrië met 11 kinderen.

Abdul's familie leeft strikt islamitisch, vrouw en dochters zijn gesluierd. Omdat de vader steeds jaloerser en controlerend wordt, scheidt Qamar zich. Begin september 2017 zal er een afspraak zijn voor de familierechtbank.

Een paar dagen later, op 8 september 2017, breekt Abdul in het huis van zijn familie in en slaat zijn vrouw met een hark en een spade. Hij zegt: "Als je vandaag niet sterft, kom ik morgen terug en dood je!" Een dochter staat in de weg en raakt ook gewond. Buren komen tussenbeide.

In de rechtbank weigert de verdachte te getuigen, net als de dochter. De moeder kreeg blijkbaar een telefoontje uit Syrië, waarna ze de klacht wil intrekken. Ze wil ook weigeren te getuigen. De rechter legt haar uit dat zij als tweede vrouw in Duitsland daartoe niet het recht heeft.

In februari 2018 wordt Abdul door de regionale rechtbank van Koblenz veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. Het vonnis noemt eer als motief. De afsluitende woorden van de dader: "Ik heb nooit iets gedaan wat niet goed was." Een houding die vaak wordt teruggevonden in verband met eerwraak.

De echte namen van de deelnemers zijn niet bekend.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .