Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ria
geboren: 1977
doodgeslagen: 21/22 februari 2017
Woonplaats: Duisburg
Herkomst: Roemenië, mogelijk Roma
Kinderen: 2 (bij daad 2 en 7 j.)
Dader: haar man (bij daad 45 j.)
Op 22 februari 2017 komen 2 alcoholverslaafde mannen (41, 49 j.) in de vroege ochtenduren naar de politie in Duisburg en melden een moord. Een man doodde zijn vrouw. De politie vindt het lichaam in een leeg seinhuis.

In de avond wordt de man gearresteerd in het Duisburgse appartement van een vriend. Met een tolk bekent hij de misdaad. Slachtoffer en dader hebben "geen vaste verblijfplaats in Duitsland".

Niets anders is bekend, geen namen, geen oorsprong. Het is dus heel goed mogelijk dat deze zaak geen eerwraak is. Het kan ook het noodlottige resultaat zijn van een dakloze strijd.

In augustus begint het proces voor de rechtbank van de regio Duisburg. Er wordt gezegd dat de verdachte zijn vrouw urenlang had geslagen terwijl de kinderen hem smeekten om te stoppen. Hij sloeg haar met een houten lat en sprong op haar buik. Er is sprake van een enorme wreedheid en de absolute wil om te doden. De vrouw - wiens echte naam niet bekend is - stierf aan interne bloedingen. Eind augustus wordt de dader veroordeeld tot 9 jaar en 2 maanden gevangenisstraf voor doodslag. Het moet echter waarschijnlijk zo worden opgezet dat de dader na 2 jaar gevangenisstraf in een therapiecentrum wordt geplaatst en na nog eens 2 jaar wordt vrijgelaten. Het motief is een zieke mix van geschonden eer en drankgebruik.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .