Eerwraak verhaal

Scharare A.
geboren: 1970
doodgestoken: 25 oktober 2016
Woonplaats: Münster
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 3
Dader: haar ex-man Golam A. (55 jaar)
Scharare is op 14-jarige leeftijd door haar ouders in Afghanistan uitgehuwelijkt aan een man die bijna 10 jaar ouder is. In 1985 verhuizen de twee naar Duitsland. Op 15 jarige leeftijd heeft Scharare een zoon en vervolgens een dochter. Golam studeerde architectuur in Dortmund en voltooide zijn studie in 1993. Omdat hij wil dat zijn familie in een islamitisch land woont, verhuist hij naar Iran. Maar de familie krijgt alleen een visum voor een jaar. Na 9 jaar niet meer, en de familie keert terug naar Duitsland. Er worden nog 2 kinderen geboren in Bochum. De familie verhuist naar Münster.

Scharare is opgeleid als tekenares en werkt. Golam rijdt een taxi. De familie aanvaardt de Duitse nationaliteit. In 2012 gaat Scharare scheiden. Golam dreigt de familie te vermoorden, maar gaat dan terug naar Kaboel en werkt daar. Scharare verhuist naar het huis van haar dochter. Maar haar adres moet geheim blijven. De scheiding van het huwelijk vindt plaats in 2013. De scheidingsakte kan echter niet aan de man worden afgegeven.

In mei 2016 keert hij terug naar Münster, dreigt opnieuw en steekt uiteindelijk op 25 oktober zijn ex-vrouw in haar appartement. Bovendien snijdt hij haar gezicht onherkenbaar in stukken. Als straf voor haar "ongehoorzaamheid" snijdt hij haar neus en lippen eraf. In bloedige kleren belt hij aan bij zijn buren om de politie te bellen. Hij wordt zonder verzet gearresteerd.

Scharare sterft in het ziekenhuis.

In april 2017 begint het proces voor de rechtbank van Münster. De verdachte blijft stil. Volgens zijn advocaat, echter, "het doet hem veel". In juni wordt Golam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank ziet het motief als dat het slachtoffer zich niet wilde onderwerpen aan de patriarchale levensstijl van de dader en daarvoor gestraft moest worden.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .