Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sinem A. en een ongeboren kind
geboren: 1991
doodgestoken: 4 april 2016
Woonplaats: Donzdorf (Baden-Württemberg)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 3 zonen (3, 4, 6 jaar, ze is weer zwanger)
Dader: haar voormalige partner Turgut P. (37 jaar)
Met 25 jaar heeft Sinem 3 zonen met de 12 jaar oudere Turgut die in een supermarkt werkt. In december 2015 gaat ze scheiden en Turgut verhuist uit het gemeenschappelijke appartement. Er waren al eerder meldingen van geweld geweest. Sinem is weer zwanger, mogelijk van een andere man met wie ze wil trouwen.

Turgut wil de scheiding niet accepteren en loert naar zijn ex-vriendin op de straat in Donzdorf bij Göppingen op 4 april 2016. Sinem probeert zichzelf te redden in een slagerij. Voor de kinderen steekt hij haar met 21 steken neer.

De dader vlucht, maar wordt in de buurt opgepakt. Het moordwapen is in beslag genomen. De kinderen gaan eerst naar een vriendin van de moeder.

Tegen Turgut is meerdere malen aangifte gedaan vanwege lichamelijk letsel. Hij heeft een contactverbod. Op zondag had hij Sinem bedreigd. Hij gaat dan in hechtenis bij de politie tot ongeveer 11 uur 's avonds. De volgende ochtend steekt hij zijn ex-vriendin neer.

De rechtbank van Ulm veroordeelt Turgut tot levenslange gevangenisstraf voor moord in combinatie met abortus. De bijzondere ernst van de schuld wordt vastgesteld. Er wordt gezegd dat de Turkse moeder van de dader hem herhaaldelijk heeft aangespoord de moord te plegen. De kinderen worden naar een tehuis gestuurd en kunnen later naar hun grootvader worden gestuurd.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .