Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Susanna Maria Feldmann
geboren: 2004
vermoord: 22/23 mei 2018
Woonplaats: Mainz / Wiesbaden
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Daders: Irak
Kinderen: geen, ze was slechts 14 j.
Dader: Ali Bashar Ahmad Z. (bij daad 20 j.)
Op 22 mei 2018 is Susanna op pad met vrienden in het centrum van Wiesbaden. Ze komt 's avonds niet meer thuis, sindsdien is ze verdwenen.

Ali Bashar komt in oktober 2015 met zijn gezin (2 ouders, 6 kinderen) uit Irak naar Duitsland met de grote stroom vluchtelingen. De familie woont in een vluchtelingenhuis in Wiesbaden. In december 2016 wordt zijn asielaanvraag afgewezen. Hij klaagt hierover, zodat hij bijna anderhalf jaar later "legaal" in Duitsland blijft.

In de nacht van 23 mei verkrachtte Ali de 14-jarige Susanna. Dan wurgt hij haar en begraaft haar lichaam. In de tussentijd is hij 20 jaar oud - tenzij hij bij zijn binnenkomst heeft gelogen.

Ali vertelt een 13-jarige vluchteling uit Afghanistan over de misdaad. Hij zal zich later melden bij de politie. Dus het lichaam is gevonden op 6 juni, 2 weken na de misdaad.

De familie van de dader was al op 2 juni naar Irak vertrokken - hoewel Ali op dat moment al werd gezocht. De familie vertrekt met paspoorten die andere namen hebben dan die op de tickets. Maar er gebeurt niets. Blijkbaar dachten Ali's ouders niet dat de verkrachter en moordenaar gestraft moest worden voor zijn misdaad. Bij binnenkomst in het land had de familie nog steeds beweerd dat hun paspoorten door smokkelaars in zee waren gegooid.

Ali heeft een strafblad met diverse gevechten, wapenbezit en dergelijke. Een van hen is de beschuldiging van verkrachting van een 11-jarig meisje. Omdat het meisje niet getuigt, is er uiteraard geen verder onderzoek. Het is onduidelijk waarom het 11-jarige Duitse schoolmeisje in de vluchtelingenopvang verbleef. Blijkbaar werd ze zelfs op meerdere dagen verkracht, waardoor het nog onduidelijker wordt.

Andere details: De dader bracht het lichaam naar een andere plaats in de buurt van het asielhuis de ochtend na de misdaad en begroef het. Er is ook een aanwijzing van een "vriendin" aan Susanna's moeder dat Susanna verkracht en vermoord werd. De moeder gaat op 29 mei naar de politie, voordat Ali naar Irak vertrekt. Maar de zaak wordt waarschijnlijk niet verder onderzocht.

Er is echter ook een (uiteraard nep) Whatsapp waarin Susanna kort voor de dood van haar moeder schrijft dat ze in Parijs is, en dat de moeder niet naar haar moet zoeken. De politie sluit dus niet uit dat Susanna van huis is weggelopen.

Een Turk wordt gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het misdrijf, maar wordt weer vrijgelaten. De zaak is niet helemaal duidelijk.

Op 8 juni, om 2 uur 's nachts, wordt Ali in Noord-Irak gearresteerd door Koerdische veiligheidstroepen. Hij bekent en wordt de volgende dag uitgeleverd aan Duitsland. Later blijkt dat Ali waarschijnlijk al 21 jaar oud is.

Als de daad "alleen" dient om de verkrachting te verbergen, is het strikt genomen geen eerwraak. U kunt de daad anders lezen: Susanna was joods, het zou een haatdelict kunnen zijn.

Het volgende wordt bekend in juli: De 14-jarige Mansoor uit Afghanistan was betrokken bij een van de eerdere verkrachtingen van de 11-jarigen. Hij gaf de politie later de verwijzing naar Ali als moordenaar, maar pas na zijn ontsnapping naar Irak. Mansoor is gearresteerd. Een van Ali's broers zou ook betrokken zijn geweest bij een verkrachting. Hij zou 13 jaar oud zijn, dus is hij onstrafbaar (en in Irak).

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .