Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Susanne
geboren: 1965
Vermoord: 11 januari 2013
Woonplaats: Bad Krozingen (bij Freiburg)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: 3 (waarvan 1 samen)
Dader: haar gescheiden echtgenoot (32 jaar)
Om een of andere reden trouwt Susanne in 2003 met de 16 jaar jongere Ali, die in Turkije woont. Misschien was het een vakantieflirt, die werd opgevolgd door een huwelijk en een jaar later de herhuisvesting van de man in Duitsland. De twee hebben samen een kind (7 jaar). Susanne heeft waarschijnlijk nog twee kinderen (20 en 21 jaar) uit een eerdere relatie.

In 2012 gaat het paar uit elkaar, Ali verhuist naar Offenburg. Hij werkt niet, maar rijdt wel in een Mercedes. Ze zeggen dat hij vroeger in een metaalbedrijf werkte.

In de namiddag van 11 januari 2013 valt Ali het voormalige gedeelde appartement binnen en valt Susanne en haar nieuwe partner aan met een bijl. De man kan gewond vluchten, de vrouw sterft. Er zijn waarschijnlijk nog buren in de flat, ook zij kunnen vluchten. Dan sproeit Ali benzine en steekt het in brand, waarschijnlijk om zijn sporen uit te wissen. Hij vlucht te voet, de auto stopt voor de deur.

De volgende dag wordt de dader na een tip van de buurtbewoners in een kelder in Freiburg opgepakt. Alle drie de kinderen worden verondersteld naar Susanne's eerste gescheiden man te zijn gegaan.

In oktober begint het proces voor de regionale rechtbank van Freiburg. De aanklacht is moord, poging tot moord en brandstichting. Ali zegt dat hij probeerde een kettingzaag uit de kelder te halen, toen zag hij zijn vrouw arm in arm met een andere man, toen knapte er iets in zijn hoofd.

In oktober 2013 wordt de dader veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor doodslag, poging tot moord en brandstichting. Het kwam ook naar buiten bij de rechtbank dat hij het misdrijf had aangekondigd bij een vriend. Hij was in het ziekenhuis, vroeg een verpleegster om de politie te bellen. Maar de zaak liep op niets uit.

Susanne en Ali zijn niet de juiste namen. We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .