Η νοσηλεύτρια Fuzieh Amini (37) πιθανόν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της στο Ιρανικό Κουρδιστάν

Fuzieh Amini
γεννημένος: 1985
πιθανότατα δολοφονήθηκε: 9 Μαρτίου 2022
Κατοικία: Saqez (Kordestan, Ιράν)
Καταγωγή: Α: Κούρδος
Παιδιά: 2 (14 και 4 ετών)
Δράστης: σύζυγος Mohammad Farjouzadeh
Η Fuzieh Amini και ο Mohammad Farjouzadeh εργάζονται και οι δύο στο νοσοκομείο Shafa και έχουν δύο παιδιά ηλικίας 14 και 4 ετών. Σύμφωνα με αναφορά που έλαβε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengao, ο Farjouzadeh κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και ανέφερε ότι η 37χρονη σύζυγός του, είχε αυτοκτονήσει.

Δήλωσε ότι είχε κρεμαστεί. "Πριν φύγω από το σπίτι, η σύζυγός μου είπε ότι θα αυτοκτονήσει σήμερα", είπε στα μέλη της οικογένειάς του.

Το πτώμα της βρέθηκε από τους εργαζόμενους στα επείγοντα μέσα στο σπίτι υπό ύποπτες συνθήκες, για παράδειγμα, σύμφωνα με μια νοσοκόμα, στο πρόσωπό της ήταν ορατά σαφή σημάδια άσκησης σωματικής βίας και τα μαλλιά της είχαν κοπεί εν μέρει.

Συγγενής της Amini ανέφερε στο Hengao ότι το πτώμα μεταφέρθηκε σε ιατροδικαστή για αυτοψία και ότι περιμένουν τα αποτελέσματα.

Ένας άλλος συνάδελφος της Amini στο νοσοκομείο Khomeini δήλωσε στο Hengao ότι είναι πολύ πιθανό να δολοφονήθηκε, προσθέτοντας: "Οι πιθανότητες να χειραγωγηθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι μεγάλες".

Πηγές στο Σακκέζ ανέφεραν ότι η Αμινί είχε πάει τα δύο παιδιά της στο σπίτι του πατέρα της το βράδυ πριν από τη δολοφονία.

Η αστυνομία δεν έχει συλλάβει τον Mohammad Farjouzadeh. Θα καλωσορίζαμε κάθε στοιχείο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Geplaatst in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.