25-jarige doodgestoken in haar flat! Echtgenoot op de vlucht gearresteerd

Kidane
geboren: 1997
Doodgestoken: 25 juli 2022
Woonplaats: Titisee-Neustadt (Zwarte Woud)
Oorsprong: Eritrea
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar echtgenoot (31 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Er is weinig bekend over deze zaak. Een echtpaar uit Eritrea woont in Titisee-Neustadt in Baden-Württemberg. De vrouw wil scheiden (of is gescheiden), de man wil dit niet accepteren. Op 25 juli 2022 steekt hij haar dood met 4 messteken in de flat die ze delen. De volgende dag wordt hij door de politie gearresteerd in een kliniek in Neustadt.

In december wordt de dader door de regionale rechtbank van Freiburg veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord. De namen zijn niet bekend, op een gegeven moment wordt gezegd dat de dader uit Gambia komt. Het kan ook zijn dat de vrouw niet uit Eritrea komt, maar alleen een Afrikaanse vader heeft. Er is ook geen informatie over kinderen.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .