Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Leila
geboren: 1996
Poging tot moord: 5 december 2016
Woonplaats: Weil im Schönbuch (bij Stuttgart)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: 2 dochters (1 en 4 jaar)
Dader: haar man (30 jaar)
Op de leeftijd van 13 jaar is Leila door haar ouders getrouwd met een man die ongeveer 10 jaar ouder is voor een bruidstarief van 1500 euro. Het huwelijk is gewelddadig.

In februari 2016 komen ze met een klein dochtertje naar Duitsland. Later zal Leila economische redenen geven voor de "vlucht". Een andere dochter is geboren.

Leila is 21 jaar oud en woont in een opvangcentrum voor vluchtelingen in Weil im Schönbuch (district Böblingen). Op 5 december 2017 stak haar man zijn slapende vrouw 13 maal met een mes. Ze schreeuwt om hulp, buren bellen de hulpverleners. Leila wordt met een reddingshelikopter naar de kliniek gevlogen, ondergaat een noodoperatie en overleeft het maar net.

Na de misdaad springt de dader uit het raam, vlucht en wordt later in Böblingen opgepakt. De kinderen worden onder de hoede genomen van het Bureau voor jeugdzorg.

In augustus wordt de dader door de regionale rechtbank van Stuttgart veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Als reden voor het milde vonnis haalt de rechter aan dat de dader zich in zijn eergevoel voelt gekrenkt.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .