Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Abia
geboren: 1977
Moordpoging: 10 mei 2017
Woonplaats: Coburg (Opper-Franken)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2
Dader: haar gescheiden echtgenoot (bij daad 48 j.)
Een gescheiden man uit Neustadt bij Coburg lokt zijn vrouw uit een restaurant waar zij werkt. Voor de deur steekt hij een mes in haar gezicht.

Bezoekers van het restaurant bellen de hulpdienst. De vrouw wordt naar een speciale kliniek gevlogen. De dader vlucht eerst, maar wordt later in de omgeving gearresteerd. De politie onderzoekt de poging tot moord. Abia is niet de echte naam van de vrouw.

In januari 2018 begint het proces wegens poging tot moord bij de regionale rechtbank van Coburg. Het wordt duidelijk dat de verdachte op 12-jarige leeftijd naar Duitsland kwam. Toch laat hij zich door een tolk vertalen. Hij was al eens getrouwd. Zijn eerste vrouw stierf, daarna trouwde hij met zijn nichtje. Ze hebben twee kinderen. Ze scheidt zich in 2014 en krijgt meer zelfvertrouwen. Daarom had ze "teruggeslagen" moeten worden, aldus beschrijft de verdachte zijn motief aan de rechter.

De vrouw heeft nu een echtscheiding aangevraagd, maar zij beweert voor de rechtbank dat zij het recht heeft om te weigeren te getuigen. Eind januari wordt de dader veroordeeld tot 9 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor poging tot moord en betaling van een schadevergoeding voor pijn en lijden.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek, Turkije en getagd met .