Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Shivin M.
geboren: 1993
Moordpoging: 4 mei 2017
Woonplaats: Freiberg
Oorsprong: Syrië
Kinderen: 3 (bij daad 10 mnd en 3 en 6 j.)
Dader: haar man Mohammad B. (33 j.)
Shivin is getrouwd met 18 jaar en zwanger. Ze komt in de zomer van 2015 met haar man en 2 kleine kinderen uit Syrië naar Duitsland. De familie vraagt asiel aan. Hier wordt een kind geboren dat ongeveer 10 maanden oud is ten tijde van de daad. De familie woont in een appartement in Freiberg, Saksen.

Shivin merkt waarschijnlijk op dat ze rechten heeft in Duitsland. Haar man begint haar te tiranniseren. De autoriteiten behandelen de zaak.

Vroeg in mei 2017 vlucht Shivin naar de vrouwenopvang. Samen met een maatschappelijk werkster en een medewerker van het jeugdzorgkantoor wil ze op 4 mei een aantal dingen uit haar flat halen. Haar man stak haar neer. De 3 vrouwen kunnen zich redden met de baby op straat.

Passanten bellen de politie die de Syriër voor het huis arresteren. Zijn andere twee kinderen waren bij hem. Waarschijnlijk waren alle kinderen getuige van de misdaad. Ze bevinden zich in de voogdij van het Bureau voor jeugdzorg. Shivin gaat naar het ziekenhuis met zware verwondingen. Het arrestatiebevel is voor poging tot doodslag.

Een detail: Shivin zou een Koerdische christen zijn. In november 2017 begint het proces bij de regionale rechtbank van Chemnitz. In dezelfde maand wordt Mohammad veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor gevaarlijk geweld.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .