Eerwraak verhaal

Ahmed
geboren: 1973
neergestoken en neergeschoten: 26 februari 2016
Woonplaats: Karlsruhe
Herkomst: Turkije
Kinderen: ja, aantal onduidelijk
dader: zijn neef Zeki F. (49 jaar) en zijn schoonzoon (37 jaar)
Zeki's dochter was getrouwd maar gescheiden. Haar vader vermoedt dat de gescheidene een affaire heeft met zijn neef Ahmed. Hij wordt een familieman genoemd, hoeveel kinderen hij heeft is onduidelijk.

Dus zet Zeki aan tot de moord op zijn dochters ex-man - zijn voormalige schoonzoon.

Op 26 februari 2016 loeren de twee 's avonds in het centrum van Karlsruhe naar Ahmed. Als hij zijn auto ontgrendelt, duwen de twee daders hem de auto in. De vader stak Ahmed twee keer in de borst. Desondanks kan de gewonde Ahmed zichzelf redden uit de auto. Dan schiet de schoonzoon hem in het hoofd. De daders vluchten te voet en gooien het mes weg. De politie vindt het moordwapen.

Ahmed sterft een paar uur later in het ziekenhuis. De schoonzoon vertrekt naar Turkije. Sporen op de plaats van het misdrijf leiden tot de arrestatie van Zeki 10 dagen na het misdrijf.

Het proces tegen Zeki begint onder strenge veiligheidsmaatregelen in oktober 2016 bij de districtsrechtbank van Karlsruhe. In november wordt Zeki veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De tweede dader is nog niet gevonden. De echte naam van het slachtoffer is niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .