Eerwraak verhaal

Alia
geboren: 1996
moordpoging: 28 november 2015
Verblijfplaats: Ahlhorn bij Oldenburg
Herkomst: Irak
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man Abdul (21 jaar)
Alia en Abdul zullen in oktober 2015 als vluchtelingen uit Irak naar Duitsland komen. Ze doen zich voor als broer en zus. In werkelijkheid zijn ze waarschijnlijk al 2 jaar onder dwang getrouwd.

Abdul woont in een vluchtelingenhuis, Alia met een zus in Ahlhorn. Op 28 november 2015 achtervolgt Abdul zijn vrouw op straat. Ze probeert zichzelf te redden in een huisingang. Hij stak haar 11 maal met een mes.

De brandweer vindt de ernstig gewonde vrouw bij de ingang van het huis. Alia komt naar het ziekenhuis en blijft maandenlang op de intensive care afdeling. De dader vlucht met de auto, maar wordt de volgende dag in Bremen gearresteerd.

In maart 2016 zal een aanklacht worden ingediend voor poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Het proces begint in mei bij de rechtbank van Oldenburg. Alia is nog steeds niet aanspreekbaar en wordt vertegenwoordigd door een advocaat. Het blijkt dat ze wilde breken met het gedwongen huwelijk. Abdul was vooral bezorgd over het feit dat hij voor de misdaad naar Irak werd teruggestuurd, volgens zijn mobiele telefoonberichten.

Het vonnis is 9 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. Hij ging hiertegen in beroep. In december 2016 wordt het vonnis bevestigd door het Federale Hooggerechtshof.

De echte namen van slachtoffers en daders zijn niet bekend. We zijn blij met aanwijzingen!

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .