Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Johanna
geboren: 1993
moordpoging: 28 november 2015
Woonplaats: Ebersberg (nabij München)
Oorsprong: Slachtoffer: Duitsland; dader: Jordanië
Kinderen: 1 Dochter (5 jaar)
Dader: haar verloofde Mohammed D. (22 jaar)
De 23-jarige dokters-assistent Johanna heeft een 5-jarige dochter uit een eerdere relatie. Ze is verloofd met Mohammed, wiens beroep wordt beschreven als slager of conciërge. De bruiloft is gepland voor mei 2016. Maar Johanna voelt zich opgesloten en wil de bruiloft "uitstellen". Mohammed ziet dit als een schending van zijn eer en dreigt haar te vermoorden.

Op 28 november 2015, na een bezoek aan een disco in hun gedeelde slaapkamer, stak hij haar in haar maag met een keukenmes. Hij belt de spoedarts (wat hem later ten goede komt als zijn ontslag van moord). Een spoedoperatie redt Johanna het leven. Mohammed wordt gearresteerd. Het dochtertje is op dat moment bij haar grootouders.

In augustus 2016 begint de rechtszaak voor het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel bij de rechtbank van München. In september wordt de dader veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf. In het vonnis staat dat het voor het slachtoffer duidelijk was geworden dat "ze zou een vreemd leven in het huwelijk moeten leiden", aldus de rechter. Waarschijnlijk wordt Mohammed tijdens zijn detentie gedeporteerd. De moeder van de dader zorgt voor een rel in de rechtszaal. De krant geeft een andere naam dan Johanna.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .