Eerwraak verhaal

Anka
geboren: 1960
Poging tot moord: 7 april 2011
Woonplaats: Fürth
Herkomst: Servië
Kinderen: 4
Dader: haar ex-man Djura A. (53 jaar)
Rond 1979 trouwen Anka en Djura in Servië. Ze hebben samen vier kinderen. De familie woont in Duitsland en Servië, hoe precies, is onduidelijk.

Het huwelijk is gewelddadig. In 1994 scheidt Anka van hem. Ondertussen zoekt ze bescherming in een vrouwenopvang. Djura wordt in 1998 naar Servië gedeporteerd.

Anka werkt als schoonmaakster. Wanneer haar oudste dochter sterft aan een beroerte, neemt Anka de opvoeding van haar kleindochter over. Er zijn waarschijnlijk andere familieleden die in haar huishouden wonen.

In maart 2011 komt Djura weer illegaal Duitsland binnen en vraagt zijn ex-vrouw om een paar dagen bij haar te mogen blijven. Dan stelt hij haar meerdere malen voor om opnieuw te trouwen, zodat hij in Duitsland kan blijven. Ze weigert.

In de nacht van 7 april 2011 gaat Anka naar het toilet. Djura valt haar aan in de badkamer, trekt een deken over haar hoofd van achteren en steekt haar 12 keer. Een schoondochter die in het huishouden woont, overmeestert hem en belt de politie. De agenten arresteren de dader in het appartement. Het slachtoffer overleeft zwaar gewond.

In het vonnis zegt de voorzitter van de rechter dat de dader zijn vrouw haar hele leven heeft mishandeld en haar niet alleen heeft gelaten, zelfs niet na de echtscheiding. Hij beschouwde de vrouw als zijn eigendom en ontkende haar elk recht op leven toen hij zijn daad pleegde. In maart 2012 wordt Djura veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord door de regionale rechtbank van NeurenbergFürth. Anka is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .