Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Kamila G.
geboren: 1979
Poging tot moord: 2 april 2011
Woonplaats: Bottrop
Herkomst: Macedonië
Kinderen: 3
Dader: haar ex-vriend Agim W. (33 jaar)
Kamila en Agim wonen in Ahaus, West-Münsterland en hebben drie kinderen uit hun tienjarige relatie. De reden waarom de twee niet getrouwd zijn, is waarschijnlijk omdat Agim al met een andere vrouw getrouwd is. Kamila is voorlopig waarschijnlijk zijn tweede vrouw. Omdat de relatie gewelddadig is (inclusief doodsbedreigingen als ze hem zou verlaten), verhuist Kamila in december 2010 naar een vrouwenopvang en uiteindelijk naar een appartement in Bottrop. De familieraad komt samen. Naar verluidt probeert hij de situatie te kalmeren. Maar het tegenovergestelde kan ook het geval zijn. In ieder geval wil Agim de scheiding niet accepteren.

Op 2 april 2011 gaat Kamila met haar broer Afrim (35 jaar) winkelen. Voor de supermarkt ligt haar ex-vriendje op hen te wachten. Hij rijdt ze aan met zijn auto. Als ze tegen de grond zijn gewerkt, schiet hij Kamila in de nek en haar broer in het gezicht. Beiden moeten enkele uren een spoedoperatie ondergaan, maar overleven het ternauwernood. Kamila krijgt een plaat in haar hals.

Een uur na de misdaad wordt Agim in het Centro Oberhausen gearresteerd. In september 2011 start het proces bij de rechtbank Essen. De dader presenteert zich in de rechtbank als een gecultiveerde man die Duits spreekt met bijna geen accent en zijn hele leven heeft gewerkt als timmerman en machinebediener. Hij ondergaat geen psychiatrisch onderzoek, maar wordt door de deskundige als volledig toerekenbaar beoordeeld.

In oktober 2011 wordt Agim veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag. Het vonnis spreekt van een daad van executie.

De subsidiaire vordering gaat in hoger beroep, wat wordt toegelaten. In februari 2013 wordt de straf voor twee moordpogingen verhoogd tot levenslang. Het feit dat beide slachtoffers de aanslag hebben overleefd is puur geluk en moet niet worden beschouwd als een reden voor verzachting van de straf.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging en getagd met , , , .