Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Anne Metzger en haar zoon
geboren: 1978, 2013
doodgestoken: 28 Juli 2017
Woonplaats: Teningen (bij Freiburg)
Herkomst: Slachtoffers: Duitsland; Dader: Algerije
Kinderen: 1 ook gestoken zoon (bij daad 4 j.)
Dader: haar ex-vriend Nasr-Eddine Belarbi (52 j.)
Er zijn weinig gevallen van eremoordenaars uit Algerije in Duitsland - want er zijn hier weinig Algerijnen. Deze dader komt uit Algerije en heeft een Duits paspoort, mogelijk door huwelijk met een Duitser.

Anne is verpleegkundige, gescheiden, en ontmoet Nasr-Eddin in 2009 tijdens een opleiding. In 2010 zullen de twee samenwonen. Nasr-Eddin werkt niet, maar maakt bestookt rechtbanken met aanklachten en rechtsbijstand. Als Anne zwanger wordt, neemt de druk en controle toe. Anna verhuist uit haar flat onder politiebescherming.

De vader blijft in Freiburg, moeder en zoon wonen later in Teningen. Anne verkrijgt een contactverbod.

Op de ochtend van 28 juli 2017 loert de dader voor het huis van zijn slachtoffers en steekt Anne en haar zoon op de openbare weg in de bedrijfswagen van Anne. Beiden sterven in het ziekenhuis.

De dader vlucht eerst met de auto, maar wordt later tijdens een zoektocht in Freiburg gepakt. Er wordt een aanhoudingsbevel voor moord uitgevaardigd.

Het proces begint in april 2018 bij de regionale rechtbank van Freiburg. De dader ensceneert de misdaad als een mislukte kinderontvoering naar Algerije. Ondertussen is hij getrouwd met een nicht in Algerije, een gepland importhuwelijk. Hij ontdekt ook dat hij nog een dochter in Algerije heeft (geboren in 1997), maar met wie hij geen contact heeft. Een getuige, die Anne kent sinds de geboorte van Noach, noemt eer als motief voor de voortdurende bedreigingen (ook doodsbedreigingen) tegen Anne en haar familie. De dader ziet zichzelf als slachtoffer van Anne's moeder, die altijd tegen hem was geweest.

De dader is in april veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin en de doodslag van zijn zoon. De bijzondere zwaarte van de schuld wordt vastgesteld. Het Federale Hooggerechtshof verwerpt het beroep in oktober.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .