Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sven A.
geboren: 1970
Moordpoging: 23 juli 2017
Woonplaats: Wietze (district Celle)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; dader: Koerden / Yazidi (verm. Irak)
Kinderen: onduidelijk
Dader: de broer van zijn vriendin Ferid K. (19 j.)
Sven is een auto- en motorhandelaar in Wietze, district Celle. Hij date met Leyla, een 25-jarige vrouw uit een Yezidi clan. Haar jongere broer heet Ferid. Hij is geboren in Duitsland.

In juli 2017 schiet Ferid Sven met een machinepistool op korte afstand in de borstkas. De kogel mist het hart. Wanneer de schutter merkt dat Sven nog leeft, wil hij opnieuw schieten. Maar het wapen weigert. Het slachtoffer overleeft zwaar gewond. Later trouwen Leyla en Sven.

In januari 2018 begint het proces voor de Jeugdkamer van het Landgericht Lüneburg. Naast Ferid wordt een andere man ervan beschuldigd het moordwapen te hebben aangeschaft. Zijn naam is Salvadore (bij daad 40 j.). Hij is geboren in Napels, is bekend bij de politie en komt uit een rodelampjesmilieu. Hij had de politie naar het moordwapen geleid. Hij wordt berecht voor het overtreden van de wapenwet.

Beide gedaagden geven de poging tot moord toe. Salvatore getuigt voor de rechtbank dat zelfs een oudere broer van de schutter dreigde zijn zus en haar niet-jesidische vriend te doden om de familie eer te herstellen. Deze oudere broer was de drijvende kracht van de misdaad geweest.

In het kader van een dader-slachtoffer schadeloosstelling betaalt de familie van Ferid het slachtoffer 30.000 euro aan schadevergoedingen voor pijn en lijden. In februari wordt Ferid veroordeeld tot 12 jaar jeugddetentie wegens poging tot moord en mishandeling met letsel. De medeplichtige krijgt 12 jaar gevangenisstraf onder het volwassenenstrafrecht (inclusief overtreding van de wapenwet). Zijn motief voor het verkrijgen van het moordwapen kan niet worden opgehelderd. Misschien gewoon geld. De rechtbank verklaart echter dat hij ook wilde dat het slachtoffer zou sterven.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .