Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Asila en Sarah Nahami
geboren: 2011,2009
doodgeslagen: 25 augustus 2018
Woonplaats: Jemen
Herkomst: Jemen
Kinderen: Ze was zelf ook een kind
De dader: haar vader

De achtjarige Asila Nahami werd op de openbare weg door haar vader doodgeslagen met een dikke houten stok die normaal gesproken voor ezels wordt gebruikt omdat ze buiten met haar neefjes aan het spelen was.
Toen de buurtbewoners er bij de vader op aandrongen om te stoppen en medische hulp te vragen voor zijn bewusteloze dochter, weigerde hij dat.
Later werd Asila naar een medische post gebracht, half dood. Een advocaat was toevallig in de kliniek en toen hij haar ernstige verwondingen zag zei hij, "ik dacht dat ze van de berg gevallen was", en hij nam de laatste foto's van een levende Asila, waarna ze in 5 minuten overleed. De lokale politie werd ingeschakeld voor een onderzoek.

De politie ging naar het huis van het slachtoffer om haar zus Sarah te vinden die gewond was geraakt, toen haar gevraagd werd naar de reden, kwamen ze erachter dat hun vader Sarah's ogen verbrandde omdat ze "eyeliner" droeg.
De zaak is in behandeling sinds augustus 2018, de rechtbank heeft de zaak als een "kleine overtreding" beoordeeld, een vader kan niet gestraft worden voor het vermoorden van zijn kind volgens de Jemenitische strafwet. Vanwege de publieke woede onder de Jemenitische bevolking werd de vader echter door de lokale autoriteiten enkele maanden gevangen gezet.

Het rechtssysteem heeft geen enkel respect voor het vermoorde kind, aangezien de rechter en het systeem deze kwestie verwaarlozen.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .