Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Asma
geboren: 1989
Moord: 14 november 2016
Woonplaats: Senftenberg (Lausitz)
Herkomst: Tsjetsjenië
Kinderen: 5
Dader: haar man Rashid D. (31 jaar)
Asma is 27 jaar oud, komt uit Tsjetsjenië in mei 2016 en heeft 5 kinderen met haar man Rashid. De familie vraagt asiel aan en woont in Senftenberg, Brandenburg, in een flatgebouw dat bewoond wordt door vluchtelingen.

Op 14 november 2016 stak Rashid zijn vrouw met een mes meer dan 20 maal. Dan gooit hij haar uit het raam van de tweede verdieping. Ze valt 6 meter naar beneden. Omdat ze nog leeft na de klap, snijdt de man haar keel door met een mes. Asma sterft op de plaats van het misdrijf. De dader is gearresteerd.

Tijdens deze tijd slapen de 5 kinderen in het appartement. Ze worden onder de hoede genomen van het Bureau voor jeugdzorg. Later komen ze bij familieleden in Tsjetsjenië. Waarschijnlijk wordt hen daar geleerd dat hun vader het recht had om hun moeder te vermoorden.

In juni 2017 wordt Rashid veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor doodslag. Er wordt gezegd dat er motieven voor moord aanwezig waren. Het is echter de vraag of de dader zich hiervan bewust was. Omdat hij "gearresteerd was vanwege zijn moslimgeloof, dat hij zijn hele leven lang had gevolgd". Hij kwam uit een Tsjetsjeens dorp, waar het vanzelfsprekend was dat vrouwen in bepaalde gevallen van wangedrag werden gedood. Volgens de uitspraak, die als schandalig wordt ervaren, is het niet het parket dat in beroep gaat, maar de verdediging. De uitspraak kan dus niet langer worden aangevochten. Bovendien blijkt dat Rashid een maand voor het misdrijf eigenlijk zou moeten worden uitgezet. Maar de ambtenaren hadden hem niet in zijn appartement gevonden. De echte naam van het slachtoffer is niet bekend.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .