Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ayse
geboren: 1990
gestoken: 11 januari 2016
Woonplaats: Nordenham (Oldenburg)
Herkomst: Irak / Jesiden
Kinderen: 4
Dader: haar ex-echtgenoot (30 jaar)
Ayse, haar man en vier kinderen zijn vluchtelingen uit Irak. Ze wonen gescheiden. Ayse had haar eerste zoon toen ze 16 was, wat duidt op een Yezidi gedwongen huwelijk.

Op 7 maart 2016 bezocht ze met de kinderen haar ex-man. In het appartement dat aan hem was toegewezen als vluchteling, stak hij zijn ex-vrouw neer met vorken, messen en een schaar. Buren bellen de politie. Ayse gaat naar het ziekenhuis en sterft daar. De kinderen zijn in het appartement op het moment van de misdaad. Daarna worden ze onder toezicht van het Bureau voor jeugdzorg geplaatst.

De dader wordt in voorlopige hechtenis geplaatst. Vervolgens wordt zijn 25-jarige broer gearresteerd, die tijdens het misdrijf voor de kinderen "zorgde". Ze moesten 20 minuten lang het geschreeuw van de moeder uit de kamer ernaast aanhoren. De twee broers kwamen eerst met de oudste zoon naar Duitsland, de vrouw kwam later met de jongere kinderen naar Duitsland.

In juni 2016 begint het proces voor de rechtbank van Oldenburg. Een tolk helpt de twee broers te coördineren. Beiden beweren ten onrechte dat een andere man, een vermeende minnaar van de vrouw, aanwezig was en dat zij de hoofddader hadden aangevallen.

In de rechtszaal wordt ook gezegd dat de dader zijn vrouw voor de daad heeft verteld dat het een familiebesluit was om haar te vermoorden.

In augustus wordt de dader veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor doodslag. De broer is veroordeeld tot 5 jaar wegens medeplichtigheid aan doodslag. De daders gaan in beroep. Dit wordt in februari 2017 verworpen door het Federale Hooggerechtshof.

Ayse is niet de echte naam van de vrouw. We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .