Eerwraak verhaal

Ayse
geboren: 2000
Moordpoging: 11 januari 2018
Woonplaats: Pleidelsheim (bij Stuttgart)
Herkomst: Turkije
Kinderen: verm. geen
Dader: haar moeder (bij daad 41 j.)
Vrouwen kunnen ook de daders zijn van eerwraak. In veel gevallen worden ze zelfs gezien als de drijvende kracht. In dit geval uit Pleidelsheim in Baden-Württemberg stak de moeder haar zelfs neer.

Op 11 januari 2018, na sluitingstijd, logeert ze voor de kapperszaak waar haar 18-jarige dochter werkt. Dan dringt de moeder naar binnen, pakt een mes en steekt meerdere malen. Dan gaat ze op een vriendinnetje af die aanwezig is. De twee jonge vrouwen raken ernstig gewond en worden naar het ziekenhuis gestuurd.

De moeder wordt in voorarrest gearresteerd en zwijgt. De dochter wordt door andere familieleden als zeer bedreigd beschouwd en wordt de klok rond bewaakt. Ayse is niet haar echte naam.

Het proces begint in augustus 2018 bij de regionale rechtbank van Stuttgart. In oktober wordt de moeder veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag en gevaarlijke mishandeling. Het rapport besluit met de volgende informatie: "De gewonde dochter leeft nu weer bij haar familie. Zij heeft niet tegen haar moeder voor de rechtbank verklaard".

Geplaatst in Eerwraak, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .