Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Melanie Rehberger
geboren: 1988
vermoord: 25 mei 2018
Woonplaats: Berlijn
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; dader: Bulgarije / verm. Roma
Kinderen: verm. geen
Dader: Stoyan A. (38 j.)
Deze moord is misschien geen eerwraak, maar een dekmantel voor een poging tot verkrachting. Eerst de feiten: Op 25 mei 2018 verstikt Stoyan het slachtoffer, Melanie. Het lichaam wordt 2 dagen later gevonden in een groen gebied in Pankow door een flessenverzamelaar. De plaats delict zou ongeveer 300 meter verderop liggen.

Er wordt gezegd dat Melanie alleen 's middags een kopje koffie wilde halen. De politie vindt DNA-sporen die al in Spanje zijn geregistreerd als gevolg van eerdere misdaden. Een van de hoeden van de dader is gevonden. Bestandsnummer XY-rapporteert over de zaak. Stoyan wordt gezocht met een Europees aanhoudingsbevel. Op 3 juli wordt hij gevangen genomen door rechercheurs in Burgos (Noord-Spanje). Hij wil niet worden uitgeleverd aan Duitsland. Spaanse autoriteiten verwerpen zijn verzoek.

Van Stoyan is bekend dat hij een strafblad heeft voor diefstal, inbraak en zakkenrollerij en heeft geleefd "als dakloze in een flatgebouw dat voornamelijk bewoond wordt door Zuidoost-Europeanen", wat kan wijzen op een Roma-familie.

Stoyan wordt medio augustus uitgeleverd aan Berlijn.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .