Eerwraak verhaal

Aysha
geboren: 1980
Pogingen tot moord: 2014/2015
Woonplaats: Mönchengladbach
Oorsprong: onduidelijk, vermoedelijk Turkije
Kinderen: 1 zoon en zij was zwanger
Dader: haar vriend Ugur (31 jaar)
In de zomer van 2014 wordt Ugur naar verluidt opgeleid als terrorist in Syrië, maar zal eind september terugkeren naar Mönchengladbach. Hij behoort tot de kring van de salafistische prediker Sven Lau.

Volgens de islamitische ritus is Ugur met drie vrouwen getrouwd. Een van hen heeft een zoon uit een vorige relatie die 11 jaar oud is tijdens het proces. Ze is hoogzwanger. Ugur (die vermoedelijk de vader is) dreigt meerdere malen het kind uit haar maag te snijden. Ze vlucht naar de vrouwenopvang, maar keert terug.

In juni 2015 wil Ugur zich in Turkije vestigen, maar wordt gearresteerd op de luchthaven van Düsseldorf.

In maart 2016 begint het proces voor de rechtbank van Düsseldorf. De aanklachten zijn: terroristische steun, geweldpleging, dwang, vrijheidsberoving en mishandeling van degenen die onder bescherming staan. Ugur grijnst terwijl hij de aanklacht leest.

In sommige omstandigheden zijn de drie "vrouwen" ook islamisten. Het is onduidelijk waarom het jeugdbureau de zoon ondanks het brute geweld niet uit het gezin haalt.

Dit is misschien geen echte poging voor een eerwraak. Misschien is het "slechts" een radicaal sadistische islamist uit Düsseldorf die zijn vriendin mishandelt.

De rechtbank kan de vraag ook niet beantwoorden. Omdat de vrouw de aangifte weigert in volledig bedekkende zwarte kleding. Ze verbiedt haar zoon ook om te getuigen. In mei 2016 veroordeelt de regionale rechtbank Ügur tot 2 jaar en 9 maanden gevangenisstraf. Voor de rechtbank bleek het vermeende verblijf in Syrië een "gerucht" te zijn.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .