Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Oulad B./ Aicha B.
geboren: 1975
doodgestoken: 7 mei 2015
Woonplaats: München
Oorsprong: Slachtoffer: Marokko; dader: Irak
Kinderen: 3 ( 4, 7 en 9 jaar)
Dader: haar man Abdul M. / Saheb M. (53 jaar)
Oulad komt uit Marokko en heeft een Spaans paspoort. In 2003 trouwt ze met de Iraakse Abdul, die sinds 1998 in München woont. De twee krijgen twee meisjes en een zoon. Abdul werkt als draaibankoperator, verliest zijn baan in 2009 en werkt niet meer. Oulad werkt als schoonmaakster in een hotel.

In 2013 doet Oulad aangifte tegen haar man voor huiselijk geweld, maar trekt die aangifte in.

Op 7 mei 2015 slaat Abdul zijn vrouw in elkaar en steekt haar met een keukenmes. De twee dochters zijn op school op het moment van de misdaad, de jongen moet mogelijkerwijs de daad aanschouwen. De dader belt de politie. De politie interpreteert de vele steken in het hoofd en de nek als een teken van woede. Het kan ook gezien worden als een teken van een rituele moord: Het slachtoffer wordt afgeslacht.

In maart 2016 begint het proces voor het Hof van Beroep van München. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de dader een "visie op de wereld waarin vrouwen in hun waarde ondergeschikt zijn aan mannen en zij respect moeten tonen". De uitspraak kan niet worden gevonden. In de berichten wordt het slachtoffer soms Oulad genoemd, soms Aicha, de dader Abdul of Saheb.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .