Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Aysha
geboren: 1963
verminkt: 2016
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Turkije
Kinderen: meerdere volwassenen
Dader: haar man Zekeriya B. (69 jaar)
Deze daad is geen moord, maar gaat "slechts" over het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Maar omdat de structuur veel laat zien over eerwraak, moet de zaak hier worden opgenomen.

Aysha is 53, haar man 69, ze hebben verschillende volwassen kinderen. Vader Zekeriya heeft een reisbureau in Hamburg.

Zekeriya heeft een maîtresse, Aysha wil gaan scheiden. Om haar te verminken, brandt hij zijn vrouw met 2 liter kokend water. 52 procent van het huidoppervlak brandt. De volwassen dochter waarschuwt de brandweer. Aysha ligt 2 maanden op de intensive care. Zekeriya vestigt zich in Turkije.

In de rechtszaal trekt de dochter haar verklaring in. Ze probeert zelfs de moeder de schuld te geven. De moeder goot kokend water over zichzelf heen. De verbrande moeder wil niet getuigen. De artsen zijn niet ontslagen van hun geheimhoudingsplicht.

Zelfs de advocaat van de verdediging pleit voor een voorwaardelijke straf, omdat - zegt hij - de familie dit al heeft geregeld. De vrouw had 5000 euro en een stuk grond ontvangen. Hoewel hij advocaat is, wil hij blijkbaar niet dat het misdrijf (toebrengen van zwaar lichamelijk letsel) wordt afgehandeld door een Duitse rechtbank, maar door een familieraad. Daarom verzet hij zich heftig tegen het feit dat de noodoproep van zijn dochter voor het gerecht wordt afgespeeld: "Mijn vader sloeg haar en goot kokend heet water over haar hoofd".

Een getuige, een vriendin van de familie die niet het recht heeft om te weigeren te getuigen, belandt in de rechtbank en verwijst naar haar hoge bloeddruk. Er komen nog meer getuigen met valse verklaringen.

In september 2016 wordt Zekeriya veroordeeld tot 3 jaar en 10 maanden gevangenisstraf. De rechter spreekt van een eremotief.

Noch de datum van de handeling, noch de echte naam van de vrouw zijn bekend.

Geplaatst in Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .